Tokrat za mikrofon ni prejela Tina, ampak je bila navdih za štajersko-koroško druščino glasbenikov, ki so želeli izraziti podporo najboljši slovenski smučarki ta hip. Foto: Karo Media
Tokrat za mikrofon ni prejela Tina, ampak je bila navdih za štajersko-koroško druščino glasbenikov, ki so želeli izraziti podporo najboljši slovenski smučarki ta hip. Foto: Karo Media
Pobudnik "akcije" je legendarni Edvin Fliser. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen

Legendarnemu pevcu so se v snemalnem studiu Radia Maribor pridružili Miran Pečovnik - Pidži, Jože in Samir Kobler, Eva Boto, Čudežna polja, Alfi Nipič, Irena Vrčkovnik, Duo Platin ter Dragica Kladenik - Dada. Nastala je skladba Tina, ti si šampion.

"Pidži je celo Črnjan, njen rojak, on je bil nekoč državni prvak v smučanju. Gorazd Elvić iz Čudežnih polj je bil državni prvak v smuku. To so vsi glasbeniki, ki so bili nekoč vrhunski smučarji. Tudi Irena Vrčovnik ni od muh. Navsezadnje sem bil tudi jaz smučar. In vsi občudujemo njene uspehe. Iskreno ji želimo vse najboljše," je o sestavi t. i. Štajersko-koroškega Band aida spregovoril Fliser.

Skladba je nastala v pozitivnem duhu. "Jaz kot starosta oz. legenda poznam vse te ljudi in precej delam z njimi, zato sem se spomnil, ker smo vsi njeni navijači, da bi naredili eno pesem za spodbudo, ki jo letos še posebej potrebuje, saj so pred njo olimpijske igre," je pojasnil Fliser in nadaljeval: "Najprej sem se spomnil refrena: 'Tina, ti si šampion. Na smučkah pravi si bombon. Kralju Matjažu si zaklad.' Ker je doma iz Črne. Pod Peco." Kolegi so bili nad njegovo pesmijo navdušeni in mu priskočili na pomoč.

Podpora zdaj še bolj potrebna
Čeprav je Mazejeva začela sezono manj uspešno kot lani, Fliser prav, da je prav zdaj treba še bolj podpreti. "Meni se zdi krivično, da nima več tolikšne podpore, ker je naredila letos izjemen rezultat - bila je najboljša smučarka na svetu -, in menim, da tako vrhunskih rezultatov ne moreš ponavljati iz leta v leto. Ne moremo kar pozabiti, kaj je že dosegla in kako nas je razveselila, ne glede na to, da ima zdaj malo slabše rezultate. Recimo Pidži, ki je bil skoraj profesionalni smučar, pravi, da je nemogoče takšno vrhunsko formo držati dve ali tri sezone zapored, sploh zato, ker smuča v vseh disciplinah. Dela neverjetne stvari. Malo smučark v zgodovini je to zmoglo."

Skladbo so podprli na Radiu Maribor, ki so poskrbeli, da je snemanje minilo brez težav. Po novem letu pa načrtujejo tudi posneti videospot. Fliser upa, da se bo skladba vrtela že na Zlati lisici, kjer je Mazejeva že zmagovala. "Da malo dvignemo temperaturo pred olimpijskimi igrami."

In njegova napoved za Soči? "Jaz mislim, da bo Tina vzela vsaj eno medaljo, še posebej ko bo slišala to pesem," je v šali sklenil Fliser.

Skladbi lahko prisluhnete spodaj.