Bernarda Žarn, ki je tudi povezovala Čajanko, vam bo v družbi Jožeta Robežnika krajšala sobotne popoldneve. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Bernarda Žarn, ki je tudi povezovala Čajanko, vam bo v družbi Jožeta Robežnika krajšala sobotne popoldneve. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Aljoša Ternovšek
Kviz Vem! bosta izmenično vodila Aljoša Ternovšek (na fotografiji) in Anže Zevnik, ki ga je bolezen prikovala v posteljo. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Mario Galunič
Priljubljena sobotna večerna oddaja Moja Slovenija se je z malih zaslonov poslovila, Mario Galunič zdaj drži v rokah vse niti Razvedrilnega programa Televizije Slovenija. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Ljerka Bizilj in Marko Filli
Ljerka Bizilj in Marko Filli želita na Kolodvorsko prinesti svež veter, ki ga bodo začutili tudi gledalci. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Programske novosti na TV Slovenija

Urednik Razvedrilnega programa Mario Galunič je na ponovoletni čajanki, na katero sta sedmo silo povabila generalni direktor RTV Slovenija Marko Filli in direktorica Televizije Slovenija Ljerka Bizilj, predstavil tiste novosti na malih ekranih, ki sodijo pod njegovo pristojnost.

Prva osvežitev, ki bo na TV Slovenija prišla v ponedeljek, 26. januarja, je zabavni kviz Vem! Ta bo skozi dinamični in sodobni format pred TV-zaslone pritegnil vse generacije. S preprostimi, zabavnimi in zanimivimi vprašanji bosta tekmovalce izmenično, vsak eno oddajo, izpraševala voditelja, igralec Aljoša Ternovšek in Anže Zevnik, prejemnik viktorja za obetavno medijsko osebnost. Kviz bo na sporedu od ponedeljka do petka ob 18.25 na 1. programu TV Slovenija. Več o kvizu boste lahko na MMC-ju izvedeli v petek.

Ob koncih tedna več kot le šport
Sobotni in nedeljski popoldnevi, po Poročilih ob 17.00, prinašajo novi razvedrilni oddaji s poudarkom na popoldanski družinski zabavi. Sobotna popoldanska oddaja, ki bo prvič na sporedu v soboto, 14. februarja, ob 17.20 na 1. programu Televizije Slovenija, bo lahkotna, živahna, polna humorja, zabavnih pogovorov in prispevkov s terena. V oddaji bodo prav posebno nalogo imeli tudi gledalci. Za sproščeno in zabavno sobotno popoldne bosta skrbela izkušena televizijka Bernarda Žarn in humorist Jože Robežnik.

V marcu se bo sobotnemu popoldnevu pridružil še nedeljski. To bo pogovorni šov, v katerem bo za prijetno vzdušje ob kakovostni glasbi poskrbel hišni band. Prvič si jo boste lahko ogledali v nedeljo, 1. marca, ob 17.20 na 1. programu, več podrobnosti pa še sledi.

Namesto Moje Slovenije - kaj?
Marec je tudi mesec, ko bodo sobotni večeri rezervirani za družinsko vsegeneracijsko zabavo. Takrat namreč prihaja na male ekrane še ena nova razvedrilna oddaja, ki bo gostila izjemne sogovornike, jih postavljala pred nenavadne izzive, večere pa bo zaokrožila tudi kakovostna glasba in nepozabne točke. Tudi o tej novosti bo več znanega kasneje.

Na Emi osem izvajalcev, zmagovalca bo odločil glas ljudstva
Zagotovo najbolj odmevna oddaja pod okriljem Razvedrilnega programa je leto za letom Ema, izbor slovenskega predstavnika za Pesem Evrovzije. Ema bo letos potekala 28. februarja, na njej pa bo nastopilo osem izbrancev - Alya in Neno Belan, Clemens, I.C.E., Jana Šušteršič, Maraaya, Martina Majerle, Rudi Bučar in Tim Kores - Kori. Strokovna komisija je skladbe izbrala prek javnega razpisa, nekaj jih na Emo prihaja s posebnim povabilom. Več o Emi si lahko preberete tukaj.

Letošnji izbor Pesmi Evrovizije bo med 19. in 23. majem potekal na avstrijskem Dunaju. Vse tri evrovizijske večere, dva predizbora in veliki finale, si bo mogoče ogledati na malih zaslonih.. TV Slovenija pa bo sodelovala tudi pri velikem jubilejnem koncertu ob obletnici Pesmi Evrovizije, ki ga pripravlja britanski BBC.

Glasbena ponudba za vse okuse
Še malo o glasbi. Aprila bo potekal festival Slovenska polka in valček, ki letos praznuje 20-letnico obstoja, zato se bodo na ta jubilej spomnili s posebnim festivalskim programom tudi na letošnjem festivalu, ki bo znova organiziran po enoletnem premoru. V sodelovanju z občino Piran in Avditorjem Portorož pa TV Slovenija tudi letos načrtuje organizacijo festivala Melodije morja in sonca, ki letos praznuje 35-letnico delovanja. Na sporedu bo julija, kot je v navadi.

Petkovi večeri ostajajo tradicionalno narodno-zabavno glasbeno obarvani. Slovenski pozdrav se z uspešnimi in priljubljenimi rubrikami Mali velikani, Kdo ve več?, Kuhamo slovensko, Na obisku in drugimi vrača v petek, 6. februarja, ob 20.00 na 1. program Televizije Slovenija. Za dobro voljo in zabavno vzdušje bosta tudi v novi sezoni skrbela voditelja Darja Gajšek in Blaž Švab.

Galunič ni pozabil niti na oddaji Na lepše, ki se v teh dneh že snema, in Aritmijo, ki bo znova na ogled konec januarja.

Več o novostih v Kulturno-umetniškem in Športnem programu "nacionalke", ki sta jih predstavila urednika Andraž Pöschl in Mile Jovanović, boste izvedeli v prihodnjih dneh.

Programske novosti na TV Slovenija