Družabna kronika
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.7 od 11 glasov Ocenite to novico!
Helena Pirc in Špela Močnik
Helena Pirc in Špela Močnik - novi voditeljici jutranjega programa. Foto: Žiga Culiberg
Erter Pust in Karin Sabadin
Voditeljici Erter Pust in Karin Sabadin bosta v prvem tednu gledalce pozdravili iz studia na prostem. Foto: Žiga Culiberg

Dodaj v

Ob ponedeljkih se boste zbujali s Špelo Močnik, ob petkih s Heleno Pirc

Oddaja Dobro jutro se vrača v ponedeljek
31. avgust 2017 ob 14:01
Ljubljana - MMC RTV SLO

4. septembra se na televizijske zaslone po krajši poletni prekinitvi vrača ena najbolj gledanih oddaj, Dobro jutro, ki bo imela tudi novi voditeljici, Špelo Močnik in Heleno Pirc.

Dinamični ustvarjalci oddaje iz ljubljanskega, koprskega in mariborskega studia vam bodo od ponedeljka do petka od 7.00 na TV Slovenija 1 postregli z izčrpnimi in kakovostnimi servisnimi informacijami, koristnimi nasveti in raznolikimi razvedrilnimi vsebinami. Ekipa bo obiskovala različne slovenske kraje in v živo prinašala njihov utrip ter se družila z zvestimi gledalci.

Teden bo v studiu ob ponedeljkih začenjala nova voditeljica Špela Močnik, ki jo gledalci jutranje oddaje že dobro poznajo. Poleg voditeljice je novost ponedeljkovih juter rubrika Moje jutro. V njej bodo gledalci spremljali jutra znanih in zanimivih Slovencev, ki bodo z mobilnim telefonom posneli svoje jutranje obrede. Prvi, ki bo gledalcem razkril svoje jutro s kamero mobilnega telefona, je pevec Modrijanov Blaž Švab.

Rubrika Družinska sreča: vsak ponedeljek med 9.00 in 10.00 se bomo družili z zanimivo slovensko družino. V prvi oddaji bomo jutranjo kavo srkali z družino Briški Cirman, družino pevke Raiven; spoznali boste tudi njeno ekstravagantno babico, ki si, tako kot njena vnukinja, barva lase z rožnato, pred kratkim pa si je omislila celo prvo tetovažo.

Osvežili smo četrtkovo nagradno igro Zbudi se, Slovenija, v kateri bodo lahko še bolj aktivno sodelovali gledalci pred televizijskimi zasloni in v različnih družabnih igrah poskušali premagati voditelja Davida Urankarja, kar jim bo prineslo lepo nagrado.

Petki bodo še naprej namenjeni obiskom slovenskih krajev. Ekipa oddaje se bo z veseljem odzvala povabilu gledalcev skupaj z energično prehransko svetovalko Marijo Merljak in tradicionalno kulinarično ponudbo slovenskih krajev povezala z nasveti o zdravem načinu prehranjevanja.

Rubrike, ki jih že poznate
Stalnica dobrih juter ostajajo priljubljene rubrike gledalcev: zdravniški komentar z nasveti farmacevta prof. dr. Štruklja, reševanje jezikovnih dilem, spoznavanje zdravilnih rastlin sveta v domači lekarni, obiski najlepših vrtov gledalcev, kuharski recepti za vsak okus in žep ...

Ekipi se pridružuje tudi Helena Pirc, ki bo voditeljica petkove oddaje Dober dan, v kateri s strokovnjaki in gledalci debatiramo o različnih življenjskih temah.

Novosti iz koprskega studia
Po prenovi ljubljanskega in mariborskega studia tudi koprski dobiva novo preobleko. V prvem tednu bosta voditeljici iz Kopra, Karin Sabadin in Erter Pust, gledalce pozdravili iz studia na prostem. Pripravljajo tudi terensko oddajo, ko se bo ekipa preselila na prosto, med gledalce.

A. P. J.
Prijavi napako
Komentarji
Brisko
# 31.08.2017 ob 14:45
Vedno mi je bila velika uganka, zakaj mora oddaja, ki ima približno 12 voditeljev, odditi na poletni premor. Še posebej če vemo, da je na sporedu zgodaj zjutraj, ko ima slejkoprej več ljudi čas poleti kot med letom.
V bistvu se ne morem spomniti niti ene tuje televizije, ki bi jutranji program ukinila čez poletje oziroma bi takrat ponavljala stare prispevke. Slovenci pa očitno prebavimo vse.
london1982
# 31.08.2017 ob 15:43
Ta oddaja ima ciljno publiko: to so ljudje, ki doma nimajo televizorja :)
zajlazajla
# 31.08.2017 ob 15:56
Škoda Katje Tratnik, ki je bila zagotovo najbolj simpatičen obraz te oddaje. Tudi stare mamce, ki so klicale v studio, je niso mogle prehvaliti.
Binder Dandet
# 31.08.2017 ob 15:55
Ne vem ce je to bil kriterij pri izbiri voditeljev, ampam ciljna publika so mamce, 4 voditeljice iz slik zgoraj pa vse fejst. Kako to?
Bivši uporabnik
# 12.09.2017 ob 04:51
Novosti iz koprskega studia
Po prenovi ljubljanskega in mariborskega studia tudi koprski dobiva novo preobleko.

Kaj to pomeni? Da bo šla Eugenija na face lift?
evaevi
# 01.09.2017 ob 22:07
Čakajte, Mojca Mavec ni niti omenjena - menda ne bo izginila iz jutranje oddaje tudi ona.
Najpismenejša in najkultiviranejša pozitivka pa ne samo te oddaje !
Gravesen
# 01.09.2017 ob 13:55
Ena in edina Karin Sabadin....
pajcevina984
# 01.09.2017 ob 09:06
Katja Tratnik, nima zamenjave.....,žal. Kako je mogoče, da vam ni uspelo obdržati prelestne TV voditeljice Katje Tratnik zagotovo najboljše voditeljice jutranjega programa, vse vam uhaja in polzi iz rok, ne morem verjeti, najboljši kader uhaja, le, zakaj,odšla je tudi Tanja Postružnik... In Špela Močnik, to še zdaleč ni zamenjava, le od kod je prišla ta voditeljica in po kakšnih kriterijih je bila sprejeta, vsaka pač ni za TV, morda bi Močnikova bolj sodila med radijske voditeljice.
gun
# 01.09.2017 ob 07:47
Zelo gledljiva oddaja vendar bi lahko, po vzoru tujih tv, vsaj del programa torej v omejenem obsegu, potekal v živo s terena. Tako pa ste nas napadali s ponovitvami, tudi z istimi dvakrat v enem dnevu. To pa že nekoliko meji na podcenjevanje gledalcev. Veliko uspehov v novi sezoni!
zml
# 31.08.2017 ob 22:12
Ena najbolj gledanih oddaj? Ojej...
vombat98
# 02.09.2017 ob 00:23
svetovno prvenstvo v nogometu se bliža, mora biti mavec pripravljena da bo zopet v studiu kramljala o nogometu
politik kritik
# 31.08.2017 ob 15:00
Samo ekipa pa je.
Kazalo