Miha Krušič je 'glavni krivec' za videospot A maš tak flow. Foto: Pro Dance Studio
Miha Krušič je 'glavni krivec' za videospot A maš tak flow. Foto: Pro Dance Studio
Maestro
'Maestrovci so zelo dobra plesna skupina, za katero sem vesel, da jim uspeva v tujini. Dostikrat sem jim na njihovi poti stal ob strani z nasveti ...' je o svojih (navideznih) konkurentih, s katerimi je v prijateljskih odnosih, povedal Krušič. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Za razliko od številnih drugih plesalcev se je začel s plesom ukvarjati dokaj pozno, šele v petem razredu osnovne šole, je pa preizkusil tudi številne druge športe, najbolj mu je pri srcu rokomet, je povedal v MMC-jevi spletni klepetalnici.

Klepet z Miho Krušičem si v celoti preberite tukaj.
Za svoj največji poklicni uspeh Krušič šteje koreografijo Siddhartinega koncerta na Bežigrajskem stadionu leta 2003. O sodelovanju s Siddharto je v klepetu povedal, da so "njihove pesmi in besedila tako preplavljena s čustvi, v plus in v minus, da me še bolj motivirajo k ustvarjanju giba na njihovo glasbo". "Dejansko je na njihove pesmi meni najljubše ustvarjati," je še dodal.

Bo moral "pobegniti" v Južno Afriko?
Kot pravi, bi bila Slovenija pri plesnih koreografijah za koncertne dogodke lahko primerljiva s spektakli največjih zvezdnikov, ker so zamisli dobre, celo boljše od tujih, a se pogosto zatakne pri financah. Pa se v Sloveniji da živeti samo od plesa, je zanimalo klepetalca. "Delati je treba doma in v tujini, da se lahko preživi. Upam, da se bom lahko ukvarjal s plesom in samo s plesom celo življenje," odgovarja Krušič.

Kje pa se vidi čez deset let? "Upam, da v Sloveniji, če tukaj slučajno ne bo možnosti ustvarjanja, pa se vidim v Južni Afriki."

A maš tak flow
Kaj sproži v njem tisto nekaj, kar ga spodbudi k nečemu novemu? "Čustvo, energija, ki jo dobim od ljudi, nova spoznanja v življenju ... Dejansko nek flow, ta flow plesa."

Miha Krušič je ravno pred tednom dni predstavil videospot A maš tak flow, v katerem je na kar 170 različnih lokacijah združil ples, glasbo in urbano kulturo. V videospotu, ki je sinteza plesa, glasbe in urbane kulture, so mu poleg članov skupine Siddharta na pomoč priskočili tudi raperji Zlatko, Cazzafura, Nipke in pevka Senidah. Snemali so ga štiri dni. Oglejte si ga spodaj.