Klemen Slakonja kot Vladimir Putin. Foto: YouTube Klemen Slakonja
Klemen Slakonja kot Vladimir Putin. Foto: YouTube Klemen Slakonja
false
Skozi slovenski evrovizijski predizbor je gledalce in poslušalce popeljal voditelj in igralec Klemen Slakonja. Foto: Jani Ugrin
Ema 2016 je postregla s številnimi presenečenji. Foto: Jani Ugrin

"Slovenija bo zmagala, vsa Evropa bo kot tjulenj ploskala, še Merklova bo mokra vsa, saj kdor ne skače, ni Slovenc', bo vriskala, Slovenija bo zmagala, še Avstralija bo polko plesala."

Letošnja Ema je bila cirkus, kot je obljubljal gostitelj večera Klemen Slakonja. Emo 2016 je odprl s točko, v kateri nam zapoje (na melodijo lanske zmagovalne pesmi Evrovizije Heroes, ki jo je zapel Šved Mans Zelmerlöw), na kakšen način bi Slovenija lahko osvojila največje glasbeno tekmovanje v Evropi - Evrovizijo.


Videoposnetek Putin, Putout na YouTubovem kanalu Klemna Slakonje žanje velik uspeh. V manj kot 24 urah je imel več kot 300.000 ogledov.

Do zmage pa nam morda pomaga tudi ruski predsednik Vladimir Putin. Kot je gostitelj napovedal pred napovedjo nove imitacije Putin Putout, je najvplivnejši človek na svetu po Forbesovi lestvici obljubil, da bo Sloveniji uredil zmago na Evroviziji, ker si jo tako zelo želimo - v oddaji smo tako lahko premierno prisluhnili ekskluzivnemu nagovoru Vladimirja Putina.

V parodiji lahko vidimo vse od članic ruskega feminističnega punkrockovskega kolektiva Pussy Riot do Putinovih podvigov, ki vedno znova nasmejijo javnost - od bližnjega srečanja s sibirskim tigrom in jezdenja konja zgoraj brez ...

"Krasno je biti predsednik največje države, lahko si privoščiš zimske olimpijske igre na 40 °C. In mimogrede, Evrovizija je za geje, samo svetovno prvenstvo v nogometu 2018 mi, prosim, pustite. Pel sem v dobrodelne namene, la la, uspaval tigra na morilskem pohodu, pok pok, borim se proti terorizmu s svojo veliko vojsko, prijazen sem. Zakaj, o, zakaj, ne morem tudi jaz dobiti Nobelove nagrade za mir? Bi radi mir ali bi radi z mano češnje zobali?" Nalezljiv pa je tudi refren: "Putin, Putout, Putin, Putout, Putin, Putout, Putin, Putout, Putin, Putout ... HEJ!"

Nastop z Lino in Sestrami
Klemen, ki je skozi večer iz rokava stresal šale, je zapel še z Lino Kuduzović, slovensko predstavnico na otroški Evroviziji, ki je s pesmijo Prva ljubezen osvojila odlično tretje mesto, o ljubezni je prepeval tudi skupaj s Sestrami, ki so Slovenijo zastopale na Pesmi za Evrovizijo s pesmijo Samo ljubezen leta 2002.

* Za slovenske podnapise na videoposnetku Putin, Putout desno spodaj kliknite ikono v obliki sončka in nato izberite ustrezen podnapis.