Novopečena starša Raay in Marjetka Vovk. Foto: MMC RTV SLO
Novopečena starša Raay in Marjetka Vovk. Foto: MMC RTV SLO

Vidu se je očitno mudilo na svet, saj je bil rok poroda 20. januar. Po zapisu sodeč, je porod potekal brez zapletov, mlada mamica in Vid pa se počutita dobro.

Raay je objavil sporočilo: "Ponoči 14. 1. je ob 2:54 ponosnima atiju in mamici Raayu in Marjetki prijokal na svet 3 kg težek in 51 cm dolg sinček Vid. Pogumni ati je mamico vseeno peljal do trboveljske porodnišnice, ki sta si jo izbrala ... Dr. Cvetki Fakin in fantastični babici Martini Kovač in vsemu osebju neizmerna hvala za tako lep porod in počutje. Novopečena družinica Vovk."

Zakonca Vovk sta na Facebooku začela prejemati čestitke, še preden je novica postala javna. Med drugim so jima že čestitali udeleženki oddaje Misija Evrovizija, Sarah Senica in Nika Zorjan, ter nekateri drugi slovenski estradniki. Pevka Manca Špik je zapisala "Čestitke, Rajči****", Eva Černe pa: "Čestitam!"

V intervjuju za MMC je Raay pred časom povedal, da bo otrok na svet prijokal ravno pravi čas, ko bo končal nekaj pomembnih projektov, med drugim tudi Misijo Evrovizijo, in dodal: "Tako si bom lahko vzel čas, da se posvetim štručki. Tega se že neizmerno veselim."

Novico o nosečnosti sta zakonca dolgo skrbno skrivala pred javnostjo. "Prve tri mesece tega nisva zaupala živi duši. To so tudi najbolj rizični meseci, zato sva novico zadržala zase," je pojasnil glasbenik. Ko sta sama izvedela veselo novico, pa se spominja, da je bil prvi odziv dokaj otročji: "Skakala sva kot otroka," je priznal Raay.