Kobal bo v Moji Sloveniji skrbel za dobro in sproščeno vzdušje. Foto: Žiga Culiberg
Kobal bo v Moji Sloveniji skrbel za dobro in sproščeno vzdušje. Foto: Žiga Culiberg
Boris Kobal in Nina Valič
Na nasprotni strani mu bo stala kapetanka Nina Valič. Foto: Žiga Culiberg
Mario Galunič
Kviz bo vodil Mario Galunič. Foto: Žiga Culiberg

"Tako mi je bila ponujena vloga. In sem rekel, da bom kapetan - vsaj enkrat v življenju," je v smehu za MMC o svoji novi vlogi na malih zaslonih spregovoril Kobal. Prvič ga boste lahko v tej vlogi spremljali že v soboto, 10. marca, ob 20. uri na 1. programu Televizije Slovenija.

Vse novosti, povezane z oddajo Moja Slovenija, lahko spremljate tudi na družabnih omrežjih Facebook in Twitter. V pripravi je tudi posebna spletna stran.

Vsak teden se bosta v studiu oddaje Moja Slovenija v šestih igrah in eni finalni pomerili ekipi znanih Slovencev, v vsaki ekipi pa bodo trije tekmovalci. Na čelu ene ekipe bo Kobal, na čelu druge pa igralka Nina Valič. "Animiram svojo ekipo. Spodbujam občinstvo k sodelovanju in skrbim za dobro atmosfero," je o svoji novi vlogi spregovoril Kobal.

Režiser, igralec, komik in dramatik je že prekaljen televizijski maček, ki v zadnjih letih tvori neuničljivi tandem z Galuničem. "Delo z njim je zelo prijetno, zelo profesionalno. To je priložnost za zabavo in tudi priložnost, da se sam malo sprostiš. Začutil sem, da sva lahko dober tim," je dejal Kobal.

TV Poper samo še stvar zgodovine?
Sama oddaja mu omogoča dovolj manevrskega prostora, a še vedno mora biti pri svojih humornih vložkih v oddaji previden: "To je zelo težak odgovor. Neke kriterije si moraš postaviti. Veš, komu je namenjeno in vzpostaviš kriterije nekega splošnega všečnega. Brez ekscesov, so tudi otroci med gledalci. Dogovorili smo se, da bo brez politike. Naj imajo oni svoje šove v parlamentu, mi jih imamo tukaj," je pojasnil Kobal in dodal v smehu: "S humorjem v Sloveniji je vedno težko. Od Linharta dalje."

Z legendarnim TV Poprom je postal stalnica televizijskega razvedrila in gledalcem se je v dobrih 20 letih prikupil s številnimi komičnimi liki (nazadnje je bil odlični profesor v oddaji Spet doma) in upodobitvami. Vendar, kot pravi sam, nadaljevanje TV Popra danes ni mogoče. "To morate pa vprašati v tej hiši, zakaj politična satira ni realna na Televiziji Slovenija," je pojasnil Kobal.