Pred Miho se je znašel le mister Dominikanske republike. Foto: misterslovenia.com
Pred Miho se je znašel le mister Dominikanske republike. Foto: misterslovenia.com
Miha Dragoš
Miha Dragoš je med lepotnim izborom prejel številne ponudbe za delo, med drugim so ga povabili na newyorški teden mode, ki bo septembra. Foto: misterslovenia.com

Zmaga se je Dolenjcu za las izmuznila iz rok, za najlepšega je bil tako imenovan mister Dominikanske republike Erick Jimenez Sabater.

Kljub temu je uspeh 24-letnega študenta fakultete za šport iz Gorenja pri Kočevju velik, saj zapušča Dominikansko republiko s tretjim mestom na tekmovanju Best Body Mister Universe 2012 in nazivom prvi spremljevalec Mister universe 2012. Drugi spremljevalec je postal Argentinec.

Odzivi po skorajšnji zmagi
"Zavedal sem se možnosti, da lahko mešam štrene na vrhu. Pravilna taktika, neverjetna podpora sotekmovalcev, številnih nacionalnih direktorjev in drugih lepotnih poznavalcev mi je dala dodatno moč, da sem bil zbran vse do finalnega nastopa. V takih situacijah nikdar ne veš, kdaj si na preizkušnji, zaradi česar rabiš še več energije kot sicer. Konkurenca je bila strahovita, kar pomeni, da superfinale lahko zgrešiš z banalno napako. Zdaj sem presrečen. Čestitam zmagovalcu iz Dominikanske republike in ostalim za osvojene dosežke. Še enkrat bi se rad zahvalil vsem Slovencem, ki so ves čas verjeli v moj uspeh," je po razglasitvi dejal Miha, ki je od vsega začetka veljal za glavnega favorita.

Slovenska delegacija je na Dragoša zelo ponosna, Erik Ferfolja, lastnik licence mistra Slovenije, pa je dejal: "Zdaj smo svetovna lepotna velesila, ki je enakovredna Venezueli, Mehiki, Argentini in nekaterim drugim državam z dolgoletno tradicijo."