Nuška med sotekmovalkami, ki so ji iskreno čestitale za zmago. Foto: BoBo
Nuška med sotekmovalkami, ki so ji iskreno čestitale za zmago. Foto: BoBo
Tanja Skaza
Lani je slavila podjetnica Tanja Skaza. Foto: BoBo

Za naziv femme fatale 2015 se je v Festivalni dvorani pomerilo devet kandidatk, med katerimi je bilo največ glasbenic. Uredništvo revije Fatalna in bralke nekaterih ženskih revij so izbirali med naslednjimi kandidatkami: glasbenicami Marjetko Vovk, Nuško Drašček, Aniko Horvat, Vesno Zornik in Katarino Habe, voditeljico, igralko, stand-up komedijantko in improvizatorko Ano Marijo Mitić, umetnico ličenja in lepotno blogerko Niko Veger, doktorico znanosti Veroniko Podgoršek ter plesalko, koreografinjo, plesno pedagoginjo in voditeljico Azro Selimanovič.

Korak za korakom
"Nuška je umetnica, ki se ne ustraši nobenega izziva in se imenitno znajde v vseh glasbenih žanrih,"
so zapisali prireditelji in dodali, da je od leta 2004, ko je nase opozorila z zmago v televizijski oddaji Bodi idol, "počasi, vztrajno in potrpežljivo gradila svojo kariero". Diplomirana politologinja, ki trenutno končuje študij petja na Akademiji za glasbo v Ljubljani, je bila članica številnih zborov, med drugim tudi našega najbolj znanega džezovskega zbora Perpetuum Jazzile.

Draščkova se kot vsestranska pevka navdušuje nad številnimi zvrstmi, od opere, gospela, šansona, popevke, popa, džeza, funka do muzikalov. Nastopila je na številnih festivalih in različnih tekmovanjih, nazadnje s svojimi imitacijami svetovno znanih glasbenikov v televizijski oddaji Znan obraz ima svoj glas. "Fatalnost povezujem z energijo in karizmo, sama pa se najbolj fatalno počutim na odru," je ob izboru dejala Draščkova.

Dogodek je povezoval Nejc Simšič, nastopili pa so tudi hrvaški glasbenik Petar Grašo in akrobatski duo F & B Acrobatics.

Femme fatale 2014 je postala Tanja Skaza, pred njo pa so ta naziv prejele Tanja Ribič (2004), Živa Vadnov (2005), Sanja Grohar (2006), Nina Ivanič (2007), Bernarda Žarn (2008), Jerneja Podbevšek Zhembrovsky (2009), Nika Kljun (2010), Nataša Dobelšek (2011), Jadranka Juras (2012) in Ana Lukner (2013).

V galeriji si oglejte utrinke s prireditve.