Na finalnem izboru so se dekleta poleg v večernih kreacijah predstavila tudi z nacionalnimi plesi ter zabavno plesno točko ob spremljavi skupine The Vamps,
Na finalnem izboru so se dekleta poleg v večernih kreacijah predstavila tudi z nacionalnimi plesi ter zabavno plesno točko ob spremljavi skupine The Vamps, "Bilo mi je v veliko veselje, da sem na odru predstavila obleko slovenske modne oblikovalke Jerneje Podbevšek Zhembrovskyy," je poudarila Bizjakova. Foto: Reuters
Julija Bizjak
Med pripravami je Bizjakovi najbolj v spominu ostalo ocenjevanje nacionalnih plesov. Vsaka tekmovalka je predstavila nacionalni ples v tradicionalni opravi. "Sama sem predstavila polko v slovenski narodni noši," je dejala Bizjakova. Foto: Uradna Facebook stran/Urshika photography
Rolene Strauss
Nova mis sveta je postala predstavnica Južne Afrike Rolene Strauss. Krono ji je predala lanska zmagovalka in povezovalka letošnje sklepne slovesnosti Megan Young iz Filipinov. Prva spremljevalka je postala mis Madžarske Edina Kulcsár, druga spremljevalka pa mis ZDA Elizabeth Safrit. Foto: EPA

20-letnico iz Lesc je navdušila ideja finalnega izbora, ki ni bil zasnovan kot tipičen lepotni izbor, saj je po njenih besedah vseboval nekaj več. "Šov se iz leta v leto izboljšuje in postaja bolj moderen ter zanimiv," je dejala za MMC.

Najbolj jo je navdušilo petje himne mis sveta Light The Passion, Share The Dream. "Izpostavila bi tudi neverjetno vzdušje, ki so ga ustvarili navijači. Občutek na odru je bil zaradi njih še boljši in še bolj poln adrenalina. Bilo mi je v ponos, da sem bila ena izmed 121 izbranih, ki so si prislužile možnost sodelovanja na tekmovanju," je še dodala.

Zmaga v pravih rokah
Bizjakovi se ni uspelo uvrstiti med 25 najlepših deklet na svetu, toda zmaga je šla v prave roke, je dejala. "Rolene sem imela priložnost spoznati tudi karakterno, zato lahko rečem, da si je zmago definitivno zaslužila. Opisala bi jo kot dekle, ki je vedno pripravljena pomagati, vedno nasmejana in pozitivna ter na splošno oseba, v družbi katere se počutiš prijetno."

Čeprav velja mis sveta za tekmovanje, je Bizjakova poudarila, da so bili odnosi med dekleti presenetljivo dobri. "Moram priznati, da so bila dekleta na splošno prijazna, zabavna ter pripravljena sklepati nove prijateljske vezi. Zdi se mi neverjetno, kako močno smo se nekatere povezale v manj kot mesecu dni," je poudarila 20-letnica, ki je priznala, da se je najbolje razumela s svojo sostanovalko – mis Slovaške, s katero sta se vedno pošteno nasmejali in druga drugo spravljali v dobro voljo.

Ohranitev slovensko-slovaških vezi
Druženje lepotic pa se ne bo končalo v Londonu, saj so si organizatorji med galavečerjo, ki je sledila nedeljskemu izboru, izmenjali kar nekaj stikov. Slovenski organizatorji so to storili s slovaškimi kolegi. "Dogovorili smo se, da se v prihodnosti izvede izmenjava – torej jaz obiščem tujo državo za nekaj dni, potem pa njihova mis obišče Slovenijo. To se mi zdi super ideja, saj tako lahko svoja obzorja širim tudi zunaj Slovenije ter s tem spoznavam različne države," je razložila Bizjakova.

Slovenska predstavnica je poudarila, da projekt stremi k medsebojni pomoči, kar je bilo mogoče občutiti tudi med dekleti. "Vesela sem, da je bila večina deklet vedno pripravljena pomagati. Na primer na finalnem nastopu smo potrebovale veliko pomoči z večernimi oblekami. Med seboj smo si pomagale in tako smo bile vse pripravljene pravočasno," se je spominjala Bizjakova.

London kliče ...
V London se bo zagotovo še vrnila. "Zame je bilo najbolj dragoceno spoznati 120 različnih deklet in s tem 120 različnih kultur. Ker rada potujem, sem bila navdušena, da smo bila na kupu dekleta iz celega sveta ter smo delila svoje poglede ter razlike in podobnosti med državami," je še dodala. Predvsem pa je bil izbor za mis sveta osebnostni preizkus.

"Celotna izkušnja je bila neprecenljiva, vendar včasih tudi težka. Sama se imam za močno osebo, ki težave sprejme kot izzive. Ravno to sem si med bivanjem v Londonu ponovno dokazala. Nekateri dnevi so bili res naporni, postavljene smo bile pred različne izzive in takrat so se nekatere zlomile," je priznala Bizjakova.

V zasledovanju višjih ciljev
Tekmovanje traja skoraj mesec dni – in vse poteka v neznanem okolju brez znanih obrazov. "Vendar pa smo po določenem času našle druga drugo ter si tako pomagale v težkih trenutkih. Ponovno sem videla, da sem v Sloveniji obkrožena s pravimi ljudmi, saj so bili moji domači ter prijatelji ob meni ves čas ter so mi izkazovali veliko podporo. Lepo je, ko vidiš, koliko ljudi stoji za tabo, ter te spodbuja, da rasteš ter izpolnjuješ vedno višje cilje," je še povedala Bizjakova.