Jure Rugani in novi mister international, Venezuelec Jose Anmer Paredes. Foto: misterslovenia.com
Jure Rugani in novi mister international, Venezuelec Jose Anmer Paredes. Foto: misterslovenia.com
Erik Ferfolja in Jure Rugani ob koncu dogodka. Foto: misterslovenia.com
Jure Rugani v družbi članice strokovne komisije Angelique Dewi in producenta dogodka Adrian Seah. Foto: misterslovenia.com

Mister Slovenije je tako upravičil pričakovanja in napovedi številnih stavnic. "To je bilo daleč od počitnic. Resnično gre za napornih 14 dni. Organizatorji ti ne dajo dihati. Vedno smo čutili precejšnjo utrujenost, določeni niso zdržali. Vseeno pa je bila izkušnja nepozabna in je ne bi zamenjal za nič na svetu. Spoznal sem veliko novih ljudi in doživel trenutke, ki so jih deležni le visoki predstavniki ob posebnih priložnostih," je povedal Jure po nastopu.

In še: "Boril sem se do konca in lahko rečem, da sem dal vse od sebe. Moji favoriti so bili drugi tekmovalci, vendar tudi Venezuelcu želim vse dobro ob njegovem poslanstvu."

Jure je že dan po finalu odletel na Bali, kjer bo teden dni izkoristil za deskanje na valovih in počitek pred nadaljnjimi obveznostmi v domovini in drugje.

Domov pa se že konec tedna vrača nacionalni direktor Erik Ferfolja, ki celotno dogajanje ocenjuje takole: "Z rezultatom smo zadovoljni, čeprav si kot ena najbolj uspešnih ekip vedno želimo čim dlje. Nekaj močnih predstavnikov je ostalo zunaj finala, vanj pa se je vključno z Venezuelo uvrstilo nekaj takih, za katere ni nihče pričakoval. V finalnem sprintu tekmovanja veliko vlogo igrajo interesi med nacionalnimi direktorji in organizacijo. Venezuela je tokrat očitno prelisičila druge in prvič dobila naslovom. Sicer pa upam, da se nam bo uspelo dogovoriti z eno od slovenskih televizij za prenos posnetka svetovnega izbora. S tem bo lahko slovensko občinstvo še bolj občutilo pomembnost tega tekmovanja."

Presenečenja in škandal tik pred koncem
Ob koncu se je v super finale uvrstilo šest držav. Peti spremljevalec je postal mister Češke, četrti spremljevalec mister Filipinov, tretji spremljevalec mister Mehike, drugi spremljevalec mister Brazilije, prvi spremljevalec pa mister Indonezije.
Posebne nagrade so odšle v Panamo za najboljši narodni kostum, v Venezuelo za najlepše telo, v Indonezijo za najbolj fotogenični obraz in v ZDA za najbolj prijateljski odnos.

Zmagovalec Jose Anmer Paredes je bil po mnenju mnogih veliko presenečenje, manjši škandal pa se je zgodil še pred finalnim dogodkom. Do tedaj še vedno aktualni mister international Libanonec Ali Hammoud je dan pred finalom odpovedal prisotnost. Uradno naj bi jo odpovedal zaradi intenzivnih priprav na tamkajšnji šov Zvezde plešejo.
Organizacija Mister International mu to ni opravičila in ga le nekaj ur pred kronanjem novega mistra odstranila s prestola. Nanj je postavila lanskega prvega spremljevalca iz Singapurja, ki je na finalu uradno predal lento najlepšega svojemu nasledniku.