Žan se je v sklopu predstavitve nacionalnih kostumov pokazal v oblačilih ekshibicijskega lipiškega jahača. Foto: misterslovenia.com
Žan se je v sklopu predstavitve nacionalnih kostumov pokazal v oblačilih ekshibicijskega lipiškega jahača. Foto: misterslovenia.com

Postavni 20-letni Ljubljančan se kljub natrpanemu urniku odlično počuti, je iz Tajske sporočil Erik Ferfolja, lastnik licence za omenjeni lepotni izbor v Sloveniji. V preteklih dneh je Žan skupaj z drugimi kandidati obiskal sirotišnico in žrtvam nedavnih poplav delil hrano in vodo. Opravil je že večino pomembnih fotografiranj in snemanj.

Najbolj se je ujel s Slovakom Jakubom Lorencovičem, s katerim si delita hotelsko sobo. Sicer pa obožuje tajsko hrano, saj pravi, da tako ali tako uživa v začinjenih jedeh.

Bodo štrene premešali Azijci?
Žan velja po mnenju javnosti in svetovnih medijev za enega glavnih favoritov za končno zmago, so še sporočili iz slovenske delegacije. Niti na eni od stavnic ni uvrščen slabše od četrtega mesta, kar obeta, da bo Slovenija spet v samem vrhu.

Ali bo slovenski lepotec preizkušnjo dobro prestal, bomo izvedeli konec tedna, ko bo v Bangkoku svetovni finale. Med favoriti so poleg Žana še predstavniki Mehike, Venezuele, Slovaške, Švedske in Brazilije.

Poudariti pa je treba, da se lahko med omenjene "vmeša" še kakšna azijska država, saj domačini ne bodo dovolili, da bi se dogajanje izšlo brez njihove navzočnosti, še sporočajo iz slovenske odprave.