Gostitelja petkovih večerov ostajata ista - Blaž in Darja. Foto: Žiga Culiberg
Gostitelja petkovih večerov ostajata ista - Blaž in Darja. Foto: Žiga Culiberg
Slovenski pozdrav
Oddaja se lahko pohvali z visoko gledanostjo. Foto: TV Slovenija

V jesenskih oddajah Slovenski pozdrav, ki ostajajo na sporedu v ustaljenem terminu ob 20.00 na 1. programu Televizije Slovenija, se bodo predstavile tako obetavne mlade kot tudi uveljavljene starejše narodno-zabavne skupine. Ustvarjalci oddaje se bodo spomnili številnih obletnic, ki jih letos slavijo ustvarjalci te glasbe. Zvečer bodo nastopili na poletnih festivalih domače glasbe nagrajeni ansambli Vikend, Žargon, Unikat in Klateži, Novo skladbo Tebi bodo predstavili Modrijani, Ansambel Mira Klinca pa bo zaigral ob 30-letnici delovanja.

Ohranili bodo uspešno in dobro gledano rubriko Mali velikani, v kateri bodo spet odkrivali mlade pevske talente iz vse Slovenije - stare od 8 do 14 let, ki prepričljivo interpretirajo ljudske in narodne pesmi. V oddaji ostaja kviz Kdo ve več, kjer s pomočjo arhivskega gradiva, fotografij, predmetov in oseb preverjajo znanje o slovenski domači glasbi. Letos so kvizu dodali tudi novo igro Skriti glas. Tudi v nadaljevanju sezone bodo prirejali zabavne skladbe v narodno-zabavne, presenečali gledalke in gledalce v dvorani z igro Zvonček želja, kjer bodo za lepo nagrado morali zelo hitro reagirati.

Popolnoma nova pa bo rubrika Ponosni na podeželje, ki jo bodo izvedli v sodelovanju z Zvezo društev podeželske mladine Slovenije. Vsak teden se bodo pomerili mladi fantje in dekleta - gre za ekipe Društev podeželske mladine. "Želimo predstaviti mlade s kmetij, posestev, vinogradov, ki skrbijo, da slovensko podeželje tako lepo živi. Ob fizično težkem delu pa se znajo tudi dobro imeti. Tako kot mi," je povedal voditelj Blaž Švab. Tekmovanja Društev slovenske podeželske mladine bodo na Dolenjskem, v deželi kozolcev v Šentrupertu.

Med nastopajočimi bodo ekipe iz krajev: Trebnje, Tržišče, Šmartno pri Litiji, Zbure, Litija, Spodnje Podravje, Rače, Sveti Jurij ob Ščavnici, Zabukovje, Poljanska dolina, Krško, Selška dolina, Kranj, Mislinjska dolina, Tržič, Škofja Loka, Črna na Koroškem, Vinska Gora, Slovenske Konjice, Zibika, Mežiška dolina, Loče, Šentjur, Tabor, Kalobje, Celje, Šmihel nad Mozirjem in Šmarje pri Jelšah.