Maša Tkavc, specialna pedagoginja iz Centra Janeza Levca je pobudnica izdaje posebnih kartic za osebe z avtizmom in Aspergerjevim sindromom je Ime leta 2014. Foto: Mare Vavpotič
Maša Tkavc, specialna pedagoginja iz Centra Janeza Levca je pobudnica izdaje posebnih kartic za osebe z avtizmom in Aspergerjevim sindromom je Ime leta 2014. Foto: Mare Vavpotič
Na sprejemu pred prireditvijo se je nominirancem in vsem posameznikom, ki sodelujejo v projektu Botrstvo, pridružil tudi predsednik države Borut Pahor.
Na sprejemu pred prireditvijo se je nominirancem in vsem posameznikom, ki sodelujejo v projektu Botrstvo, pridružil tudi predsednik države Borut Pahor. Foto: Mare Vavpotič

Specialna pedagoginja iz Centra Janeza Levca je pobudnica izdaje posebnih kartic za ljudi z avtizmom in Aspergerjevim sindromom.

Prav zaradi boljšega razumevanja posebnosti oseb z motnjo avtističnega spektra je pobuda Maše Tkavc za izdajo posebnih kartic, ki vsebujejo informacije o tem, kako jim v stiski lahko pomagamo, tako posebna. Izjemnega pomena so kartice v trenutku stiske, ko osebe z avtizmom in Aspergerjevim sindromom potrebujejo pomoč. Maša Tkavc je tudi mentorica skupine Vox Alia "drugačnega glasu", ki opominja, da ljudje, ki vidijo svet drugače, sveta ne vidijo ne slabše ne narobe.

Nagrajenka je iz rok odgovornega urednika Vala 202 Mirka Štularja prejela mozaik, delo mozaicista Janeza Mučiča.

V dvanajstih mesecih so poslušalci Vala 202 s svojimi glasovi v izborih za Ime tedna nagradili posameznike, ki so izstopali s svojimi dosežki, inovativnostjo in navsezadnje srčnostjo. V glasovanju konec posameznega meseca so poslušalci Vala 202 izbrali posameznike, ki so vsak na svoj način zaznamovali mesece leta 2014: Maks Lenart Černelč, Gašper Rupnik - Gušter, Mojca Senčar, Maša Tkavc, Blaž Trotovšek, Ivan Kramberger, Meho Jusufagić, Zoran Kačičnik, Jakob Šušterič, Janez Škrabec, Tone Čelič in Igor Akrapovič.

Skozi prireditev je krmarila Anja Hlača Ferjančič, z dvanajstimi kandidati se je pogovarjal Miha Šalehar. Glasbeni gostje so bili Čedahuči in Rudi Bučar.

Projekt Ime leta
Ime tedna je že uveljavljena akcija Vala 202, s katero izbirajo nekoga, ki je naredil nekaj več od običajnega, bolje od že doseženega in tako zaznamoval teden v naši družbi. Izmed tedenskih zmagovalcev nato izberejo ime meseca, vsak december pa še Ime leta. Akcija Ime tedna je del humanitarnega projekta Botrstvo.

Ime leta 2013 je postal Goran Klemenčič, takrat predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (KPK).