Tanja je povedala, da je besedilo plod osebne izkušnje in spoznanja, da si želimo le biti ljubljeni. Foto: Tanja Ribič - videospot
Tanja je povedala, da je besedilo plod osebne izkušnje in spoznanja, da si želimo le biti ljubljeni. Foto: Tanja Ribič - videospot

Veliko smo se ukvarjali s tem, komu bi dali delat komad, potem pa je Đuro nekega dopoldneva prijel v roke tekst in kitaro.

Tanja Ribič
V videospotu nastopajo tudi Tanjine živali. Foto: Tanja Ribič - videospot

Angelina ves čas govori o svoji bosanski družini, saj se je resnično navezala na svoje igralce in celo na njihove družine.

Za MMC je povedala, da jo je v pevske vode spet vabilo tudi, ko je slišala, da kdo pogreša njen glas: "Takrat se mi je kar milo storilo."

To, da se na odrih ni več pojavljala kot pevka in da ni ustvarjala novih skladb, pa ne pomeni, da je bila odmaknjena od sveta glasbe. Njeno ustvarjanje je bilo vseskozi povezano s petjem, pravi Tanja: "Ponosna sem na to, da sem bila izbrana za vokal v Disneyjevih risankah Bolt in Zlatolaska."

Besedilo za novo pesem Novoletni objem je Ribičeva napisala sama. Povedala je, da je navdih našla v poeziji Roka Vilčnika in dodala: "Gre pa vsekakor za osebno izkušnjo in spoznanje, da kar naprej iščeš, čakaš… Hočeš potrditve in priznanja. V resnici pa si želimo biti ljubljeni."

Videospot za pesem je posnet deloma v New Yorku, kjer je bila igralka s partnerjem Brankom Đurićem na premieri filma Angeline Jolie, deloma pa v novoletno okrašeni Ljubljani. V spotu pa nastopajo tudi Tanjini hišni ljubljenčki: pes Miki, maček Ibro in pujsa Pinga.

Več o novi pesmi in o tem, kaj si Tanja misli o filmu In The Land of Blood and Honey, ki ga je režirala Angeline, pa v spodnjem intervjuju.

Je glasbo za pesem napisal Branko Đurič?
Veliko smo se ukvarjali s tem, komu bi dali delat komad, potem pa je Đuro nekega dopoldneva prijel v roke tekst in kitaro. Do dvanajstih sva ga že oba navdušena prepevala.

Lahko v kratkem pričakujemo še kakšno novo pesem?
Seveda, pesmi imam že zbrane, aranžmaji se že delajo. Spomladi, upam, bo pa album.

Kako je potekalo snemanje videospota v New Yorku?
Imela sva nov fotoaparat, slišala sem, da je decembra New York posebej lep, pa sva se malo podala na ulice, sicer vsa neprespana. Kar se verjetno malce tudi vidi na mojem obrazu.

Ste prvič obiskali New York? Vam je všeč?
Ja, prvič. Najlepši je z zraka. Ko si pa ob vznožju teh nebotičnikov … Pozabiš, kakšne barve je sonce.

Kakšni so vtisi o filmu In The Land of Blood and Honey?
Mešani. Angelina je tako pridna, delavna. S kakšno zavzetostjo se je lotila filma. S kakšno zavzetostjo želi z njim pomagati žrtvam vojne. Presenetila je z odločitvijo, da bo lansirala bosansko verzijo - film je bil posnet v angleščini in bosanščini. Predvsem so bili mešani občutki ob igralskih kreacijah. Pri izboru igralcev je bila različne sreče. Vsekakor bo film dvignil še veliko prahu.

Nam zaupate kaj več o vašem odnosu s slavno igralko in njenim partnerjem Bradom Pittom?
Oba sta zelo družinska, če sprejmeta človeka, ga imata res za svojega. Angelina ves čas govori o svoji bosanski družini, saj se je resnično navezala na svoje igralce in celo na njihove družine. Ponosna sem, da je tudi mene vzela za nekako svojo.

Česa si želite v novem letu?
Želim si, da bi punci uživali v šoli in bili zdravi. Pri naju pa, da bi le ostalo vse tako, kot je, in da bi naredila še kaj dobrega za slovensko publiko, saj rabimo zgodbe, sanje in seveda humor.

Kje boste praznovali silvestrovo?
Silvestrovanje bo delovno, saj igram v silvestrski predstavi.

Spodaj lahko prisluhnete pesmi Novoletni objem.

Veliko smo se ukvarjali s tem, komu bi dali delat komad, potem pa je Đuro nekega dopoldneva prijel v roke tekst in kitaro.

Angelina ves čas govori o svoji bosanski družini, saj se je resnično navezala na svoje igralce in celo na njihove družine.