Aščićeva se bo v vlogi voditeljice Tednika predstavila prvič 5. septembra. Foto: Žiga Culiberg
Aščićeva se bo v vlogi voditeljice Tednika predstavila prvič 5. septembra. Foto: Žiga Culiberg

Oddajo Tednik je v 33 letih vodilo več znanih voditeljskih obrazov, in sicer Darko Marin, Drago Balažič, Barbra Jerman in Janko Šopar, ki se poslavlja po 556 oddajah. V ponedeljek, 5. septembra, pa se jim bo pridružila še Aščićeva.

"Tega izziva se veselim, novinarski kolegi in drugi mi pravijo, da mi je ta oddaja pisana na kožo. Mislim, da bo res, saj me zanimajo socialne in družbenokritične teme. Veselim se tudi sodelovanja z odlično ekipo novinark, ki vsak teden odkrivajo različne plasti naše družbe. Vsekakor pa bom še vedno delala tudi na terenu, saj je zgodb v teh, lahko bi rekli celo prelomnih časih veliko. Ljudje se spopadajo s težavami z delodajalci, birokratskim aparatom, pravosodnim sistemom. Njihove zgodbe so pomembne, saj razkrivajo, kako deluje naša država," je dejala Aščićeva.

Poudarila je, da na mesto voditeljice Tednika stopa s spoštovanjem do tedenske oddaje z zelo dolgo tradicijo in najvišjo gledanostjo v Informativnem programu Televizije Slovenija ter z upanjem, da bo upravičila pričakovanja gledalcev. "Seveda pa je tu tudi nekaj treme. Ni lahko stopiti na to mesto, ki so ga zasedali znani in priznani obrazi Televizije Slovenija," je še dodala voditeljica.

Za vsakotedenske zgodbe skrbi ekipa številnih ustvarjalcev oddaje, med njimi novinarke Aleksandra Dežman, Anka Pirš, Alenka Bevčič, Saša Perpar, Vanja Kovač ter urednik Igor Pirkovič.

Tednik, ki je na programu Televizije Slovenija že 33 let, ostaja mozaična oddaja. Prvi Tednik je bil na sporedu 6. januarja 1983, takratne zgodbe so spremljale gospodarsko, kulturno in politično dogajanje v nekdanji Jugoslaviji ter pozneje njen razpad. Danes so rdeča nit tedniških zgodb težave običajnega človeka, s katerimi se srečuje vsak dan, gledalce pa prodorna ekipa Tednika informira tudi o aktualnih družbenopolitičnih temah. Veliko tedniških zgodb pa nastane tudi na predlog gledalcev.