Maja Cotič bo Slovenijo zastopala na svetovnem izboru v Indoneziji. Foto: MMC RTV SLO
Maja Cotič bo Slovenijo zastopala na svetovnem izboru v Indoneziji. Foto: MMC RTV SLO
Maja Cotič
Maja je na izboru postala tudi mis osebnosti. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Maja Cotić
Priprave za svetovni izbor se za Majo šele dobro začenjajo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Slovenijo bom predstavila kot čudovito deželo, s štirimi letnimi časi, povedala bom, da imamo morje, jezera, hribe, doline, s čudovitim glavnim mestom - Ljubljano. Kot državo, kjer lahko počneš skratka vse: greš v hribe, na morje ..." je zapisala z virtualnim nasmeškom v klepetalnici.

A najvišjega slovenskega vrha še ni obiskala. "Na Triglavu še nisem bila, nikoli pa ne veš, lahko da grem prav v tem letu obiskat naš najvišji vrh."

Celoten klepet si lahko preberete na tej povezavi.

Posebno pozornost bo posvetila tudi humanitarni noti. Ob tem je izdala, da že načrtuje nekaj projektov v tej smeri v Sloveniji, ampak za zdaj pri napovedih ostaja previdna.

Kot je dejala v spletnem klepetu, bi rada svojo zasebnost ločila od javnega življenja. "Za Playboy pa se ne bom nikoli slikala," je še zatrdila. Maja je priznala, da precej svojega časa vlaga v telovadbo. "Mislim pa, da je postavca kar odraz trdega dela, ampak nekaj malega lahko pripišem tudi genetiki," je zapisala nova mis Slovenije.

Naziv mis Slovenije - uresničitev sanj
Nekdanji finalistki mis Hawaiian Tropic in obrazu Beauty Weekend Portorož 2010 so se na začetku meseca uresničile sanje. "Nekdo me je prijavil. Vedel je, da si to želim, in mis Slovenije je res tekmovanje, ki ti lahko odpre nešteto vrat. Rekel je: 'Pojdi, drugače boš obžalovala, ko boš stara 40 let.'," je v smehu priznala Maja za MMC po zmagi, ki je ni pričakovala.

"Mogoče sem pričakovala, da se bom uvrstila med sedem superfinalistk, nisem pa pričakovala zmage," je dejala 24-letnica po zmagi. Maja, ki prihaja iz Nove Gorice, sebe opisuje kot komunikativno, sproščeno osebo, ki se rada zabava.

Meri visoko
Njen cilj na svetovnem izboru, ki bo potekal septembra v Indoneziji, je čim višja uvrstitev. "Glede na to, da je Slovenija majhna, zna biti to pomemben dejavnik pri končni uvrstitvi, ampak pazite se, mogoče posežem visoko. Mislim, da se da visoko priti, ne glede na to, da prihajam iz majhne države," še pravi Maja.

Zagotavlja, da je psihično dovolj močna: "Po mojem mnenju bo vse v redu, če me bo pa kaj zlomilo, se bomo pa rešili." Od leta, ko bo zastopala Slovenijo v svetu lepote, pa 1,63 metra visoka mis pričakuje številna nova poznanstva.

Maja se je na izboru poleg naziva mis Slovenije okitila še z nazivom mis osebnosti. Prva spremljevalka je postala Laura Škvorc, druga pa Eva Matijaševič.