"Biti blizu, zares blizu, na televiziji, je iluzija. A lahko poskusimo. Priti bližje, čisto blizu, od blizu, včasih preblizu," pravi Vesna Milek, ki bo gostiteljica četrtkovih intervjujev na TV Slovenija. Foto: Primož Predalič Foto:
Carmen L. Oven bo na kavču gostila družine, ki s svojimi zgodbami bogatijo družbo. DNK prvič v ponedeljek. 4. junija, ob 21. uri na TV SLO 1. Foto: Polona Krevatin
Carmen L. Oven bo na kavču gostila družine, ki s svojimi zgodbami bogatijo družbo. DNK prvič v ponedeljek. 4. junija, ob 21. uri na TV SLO 1. Foto: Polona Krevatin

Novinarka, pisateljica in kolumnistka je znana predvsem po svojih intervjujih v Delovi Sobotni prilogi, zdaj pa se bo preizkusila še v vlogi voditeljice televizijskih intervjujev. "Televizija je medij, ki nam daje občutek, da nismo sami. In pri katerem se tisti, ki smo slučajno na drugi strani, pretvarjamo, da smo čim bolj resnični, naravni. Pretvarjamo, pravim, ker nihče pred kamero ni zares takšen, kot je v resnici. Edino nekaj je, kar bomo poskušali zares. Se pogovarjati. Se približevati. In slediti iluziji, da bomo nekoga pogledali – Od blizu," je dejala voditeljica oddaje Od blizu, ki bo prvič na sporedu v četrtek, 30. junija, na 1. programu Televizije Slovenija.

Oddaja bo navidezno klasičen pogovor z osebnostjo iz sveta popkulture, literature, slikarstva, filma, glasbe, gledališča, znanosti in tudi politike, a z neklasičnimi novinarskimi vprašanji, ki se bodo dotikala intervjuvančevega odnosa do življenja, ustvarjanja, ljubezni, duha časa, ki ga živimo …

Gostiteljica bo v oddaji skušala intimno in poglobljeno prehajati v sogovornikovo osebnost, ki se bo pred nami razkrivala v nizu vprašanj, ki ne izgubljajo klasične novinarske ostrine. Vsaka oddaja se bo prilagodila osebnosti intervjuvanca, njegovim posebnostim, skritim strastem, željam in strahovom ter ponudila nov pogled v sogovornikovo osebnost.

Družine na kavču - DNK
Le nekaj dni za njo pa bo svoj televizijski debi v vlogi voditeljice doživela Carmen L. Oven. V oddaji DNK bo voditeljica gostila družine, ki s svojimi zgodbami bogatijo družbo in z zgledom postavljajo vlogo povezanih družin in učenja medsebojnih odnosov med najpomembnejše vrednote in poti, ki vodijo k uspehu in ciljem pomembnim za širšo družbeno skupnost.

"Televizijska oddaja DNK (DružinaNaKavču) je pravzaprav zgodba o edinstvenih družinskih zgodbah. Kaj te zgodbe dela izjemne, enkratne? Izbrane družine. Te so v svojem jedru povezane v spoštovanju, v medsebojnem približevanju in oddaljevanju, kjer so majhne žalosti izziv in velike sreče darilo. DNK je niz zgodb o družinah, ki niso srečne, ker so uspešne, ampak so uspešne, ker so srečne," je dejala Ovnova o oddaji, ki bo prvič na sporedu v ponedeljek, 4. julija, ob 21. uri na 1. programu Televizije Slovenija.