Voditeljska ekipa Bučk. Z vami bodo vsako sredo zvečer. Foto: RTV Slovenija
Voditeljska ekipa Bučk. Z vami bodo vsako sredo zvečer. Foto: RTV Slovenija
Bučke črpajo iz dediščine animirane satire, ki smo jo na naši televiziji gledali že v Hri-barju in seriji Jebovlje. Foto: RTV Slovenija

20 minut dolga satirična oddaja, ki smo jo pred leti že spremljali v oddaji Hri-bar, tako dobiva novo poglavje, v novi podobi in z novo voditeljsko ekipo. Bučke bodo na sporedu ob sredah ob 20.00 na TV SLO 2, premierno že nocoj. Avtor Bojan Kranjc pravi, da mu tak termin najbolj ustreza, saj gre za oddajo, ki je tesno vezana na informativne (TV) žanre.

Zahtevna tedenska produkcija sloni na vrhunski govorni imitaciji znanih in vplivnih osebnosti, ki se kot karikirani liki pojavljajo v mnogih nadrealističnih položajih. V oddaji ne bo manjkalo senzacionalizma in škandalov, saj novice ne izbirajo sredstev, pridejo in grejo, naravnost do cilja. Nabor je širok, od politike do podobno bizarnih področij.

Na vprašanje, če pričakujejo kakšne težaev s cenzuro oz. samocenzuro, kot se v našem medijskem prostoru rado pripeti kočljivi politični satiri, pa Krajnc odgovarja takole: "Jaz s tem nimam težav - edina cenzura je etika, ki pa je (ali pa ni) programirana že v glavi."
Pomeni to, da zna kaka puščica zadeti tudi kakšno tarčo iz lastne hiše? "S tem pa, saj veš, kako je ... Če bo šlo, bomo šli čez to, čeprav so naša primarna tarča politiki. Ampak vse jeodvisno od posnetkov - če bo kakšen voditelj v živo slekel hlače, bomo to seveda uporabili tudi pri nas," pojasnjuje Krajnc.

Utečena in preverjena ekipa
Voditelja Bučk sta prikupna Lorella Flego in prodorni Matej Lahovnik, za sočne debate bo s svojimi gosti poskrbel Marcel Štefančič, šport pa bo področje Zmaga Sagadina.

Oddajo pripravljajo scenarist in režiser Bojan Krajnc, producent in programer Tadej Fius, tandem, ki je zakrivil satirično nanizanko in celovečerni animirani film Dobrodošli v Jebovlju. V ekipi so naši najboljši govorni imitatorji: Tilen Artač, Jure Mastnak, Ana Tavčar, Renato Vindiš, Aleksander Pozvek in Klemen Slakonja.

Za animirano produkcijo skrbi Media Atlas, za oblikovanje 3D-likov Hikikomori, osnovne karikature likov pa so delo Borisa Oblaka.