Družabna kronika
Nika Zorjan
'Komercialno uspešna glasba je najtežja pot, tega se zavedam,' je prepričana Nika. Foto: Žiga Culiberg
Nika Zorjan, Eva Boto in dvojčici Prusnik
Nika bi na Evrovizijo poslala predvsem dobro pesem. Foto: Žiga Culiberg
       Raay je točno zastavil mojo glasbeno pot in po tem, kar sem slišala, se veselim dela, ki prihaja.       
 Nika o sodelovanju z Raayem
Nika Zorjan
Nika si je že med samo oddajo Misija Evrovizija po tihem želela, da bi sodelovala z Raayem in ta želja se ji je na koncu tudi izpolnila. Foto: Žiga Culiberg
Nika Zorjan
'Zavedam se, da mi bo z Raayem vse skupaj uspelo hitreje, ker ve, kaj dela, ustvarja odlične komade, ki gredo ljudem v ušesa,' je prepričana Nika. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Dodaj v

Video: Čas za ... najsrečnejšo "poraženko" Misije Evrovizije

MMC v pogovoru z Niko Zorjan
30. januar 2012 ob 16:17
Ljubljana - MMC RTV SLO

Nika Zorjan je Misijo Evrovizijo zapustila z malce grenkim priokusom, saj se je od svojih sanj o Emi 2012 morala posloviti prav v zadnji oddaji. Toda "poraz" ji je le odprl nova vrata.

"Po eni strani mi je bilo seveda žal, ker sem si tako močno želela Eme, po drugi strani pa si nisem obetala vsega, kar mi je prinesla oddaja," je dejala srečna "poraženka" oddaje, ki je za "tolažilno nagrado" posnela skladbo Čas za nas. Hkrati pa je prišla pod okrilje producenta Raaya. "Z Raayem sva se v studiu pošalila, da je Čas za nas kot nekakšen "podaljšek" mojega ustvarjanja v oddajah Misija Evrovizija, spomin na vse skupaj, ko jo poslušam, sem polna občutkov in spominov, ki sem jih doživela v seriji oddaj," je dejala za MMC Nika. 19-letna Prekmurka ve, da je pred njo še naporna pot, toda na njo stopa z optimizmom.

Cel pogovor z Niko si lahko preberete spodaj.


Ali vam je, glede na to, da je Čas za nas neke vrste "tolažilna" nagrada po izpadu v zadnji oddaji Misije Evrovizije, kaj žal, da ne greste na Emo 2012?
Na šov Misija Evrovizija sem se, tako kot verjetno vsi, prijavila s ciljem, da bi mi morda uspelo priti do Eme ali celo do Evrovizije. Po eni strani mi je bilo seveda žal, ker sem si tako močno želela Eme, po drugi strani pa si nisem obetala vsega, kar mi je prinesla oddaja. Ne nazadnje toliko ljudi, ki me podpira. Vem, da je na koncu pomembno to, kako močno se pri ljudeh zasidraš z glasbo in kaj bi si želela lepšega kot to, da takoj po končani oddaji lahko posnamem Čas za nas. To je bilo zame presenečenje, saj sem sprva sklepala, da bodo skladbo posnele zmagovalke - a ker bodo one dobile pesmi za Emo, mi je postalo jasno, da bo pesem vendarle moja. Takrat razočaranja ni bilo več.

Ves čas ste poudarjali, da so vaše sanje nastop na Evroviziji. Ali sanje ostajajo ali so se spremenili cilji s sodelovanjem z Raayem, ki se vam je ponudilo po oddaji Misija Evrovizija?
Sanje vsakega glasbenika, vsakega pevca, so delati nekaj, kar mu je všeč in kar je všeč tudi ljudem. Nastop na Evroviziji je gotovo želja številnih, a nesmiselno je ustvarjati glasbo samo z enim namenom in eno željo - priti na Evrovizijo. Zavedam se, da mi bo z Raayem vse skupaj uspelo hitreje, ker ve, kaj dela, ustvarja odlične komade, ki gredo ljudem v ušesa in morda. Če pa bo kdaj priložnost iti na Evrovizijo, verjamem, da lahko z eno izmed takih skladb nekaj dosežem na Evroviziji.

Kakšna je bila vaša reakcija, ko ste izvedeli, da se je Raay odločil, da vas vzame pod svoje okrilje?
Bila sem šokirana, saj nisem pričakovala, da bo hotel sodelovati s "poraženko" (smeh). Moram priznati, da sem si po tihem želela sodelovati z njim, saj je on za mene najboljši slovenski producent in želja se mi je izpolnila! Ampak nisem pričakovala, da bo Misija Evrovizija poskrbela tudi za take priložnosti! Lahko rečem, da smo tako vse tri finalistke zmagovalke, nekatere na en, nekatere na drug način (smeh).

Vemo, da Raay strmi predvsem h komercialno usmerjeni glasbi, je to zvrst, v kateri se sami vidite?
Komercialno uspešna glasba je najtežja pot, tega se zavedam. To so vsi svetovni hiti, vsa svetovna znana imena, ki jih tudi sama poslušam (Adele, Katy Perry, Rihanna, David Guetta, Usher, Christina Aguilera, Beyonce ...), skratka, vse, kar je tako dobro, a hkrati všečno, da ljudje vsesplošno opazijo, je komercialna glasba. In če bom lahko pela stil, ki ga tudi sama rada poslušam, je to najlepše, kar lahko pevec doživi v ustvarjanju.

Je skladba Čas za nas nekaj, kar boste tudi v prihodnje zasledovali oz. kakšen pokazatelj je ta skladba za vaše nadaljnjo udejstvovanje v glasbi?
Z Raayem sva se v studiu pošalila, da je Čas za nas kot nekakšen "podaljšek" mojega ustvarjanja v oddajah Misija Evrovizija, spomin na vse skupaj, ko jo poslušam, sem polna občutkov in spominov, ki sem jih doživela v seriji oddaj. Raay je točno zastavil mojo glasbeno pot in po tem, kar sem slišala, se veselim dela, ki prihaja. Čas za nas je "trendy", pop-plesna skladba, z besedilom, ki na prvi pogled govori o paru, če dobro pogledaš pa lahko označuje tudi zgodbo prijateljev, ki se na določeni točki v življenju razidejo in niso več skupaj, čeprav ostajajo prijatelji. To se zgodi ob koncu osnovne šole, ob maturi, ob koncu faksa, skratka, polno je prelomnic - ena izmed takih je bila tudi z dekleti iz Misije ... Še vedno bomo kolegice, a nikoli več ne bo tako, kot je bilo v zadnjih mesecih.

In še eno nehvaležno vprašanje, če bi morali sami izbirati, koga bi vi poslali letos na Evrovizijo: dvojčici Prusnik ali Evo Boto?
Izbrala bi predvsem odlično skladbo! Ker se z vsemi dobro poznam, je res nehvaležno izpostavljati nekoga, a ker sem sama ob dobrih komada vedno nora na vokalne presežke, bi se odločila za Evo Boto.

K. K., <a href="https://twitter.com/#!/KK_offline">spremljate me lahko tudi na Twitterju.</a>
Prijavi napako
Komentarji
Glasna
# 30.01.2012 ob 16:38
Meni je Nika zakon in tudi ta komad ji zelo leži. Punca, želim ti veliko sreče in dobrih komadov.
MIRNČAN
# 30.01.2012 ob 16:44
Evo Boto pa je že Plestenjak vzel pod okrilje očitno.
MIRNČAN
# 30.01.2012 ob 16:28
Punca pejt od Raaya. Resno. Odličen vokal.
gantarm
# 30.01.2012 ob 17:35
Tudi jaz sem opazil, da ta skladba ali vsaj del nje spominja na neko znano skladbo. Ta skladba je...

Donfrenky
# 30.01.2012 ob 16:44
Nobene energije ni v teh komercialnih komadih z besedilom k ga napišem v 3min...pesem za rajo...vokal pa uredu.
channa
# 30.01.2012 ob 19:31
krneki...še kr podn komad, poceni pop, to lahko štancaš u nedogled, takih komadov je tolk, da noben več ne pomeni nič..več kot jih je, bolj so ničvredni..škoda Nike.
donkey
# 30.01.2012 ob 22:15
Nika, ti imaš dober vokal, ampak čim prej proč od Raaya, če nočeš potoniti v morju podpovprečne štanc glasbe, ki je edina, ki jo zna Raay proizvajati.
Raayu bi pa bilo potrebno z zakonom prepovedati ukvarjanje z glasbo ...
Nikec3
# 30.01.2012 ob 21:52
Raay dela pesmi povsem šablonsko. Vsaka pesem je dolga 3 minute (plus minus 20 sekund), vsaka je narejena na računalniku, v vsaki njegovi pesmi ni niti enega inštrumenta. Vse pesmi imajo tipičen beat z basom in ogabnim električnim snarom v ritmu 4/4. V vseh pesmih je vokal umetno popačen...

Proizvajanje takih pesmi bi bilo potrebno z zakonom prepovedat in vse kršitelje poslati na goli otok!
gantarm
# 30.01.2012 ob 18:21
Toliko grdih besed... Ta članek govori o Niki Zorjan, ki je odlična pevka. in preprosta oseba Napišite Niki kaj lepega.
MIRNČAN
# 30.01.2012 ob 21:55
Raay ma ogromno vez zato lahko zrine slab komad da se povsod posluša. Kr poglejte tisto Katayo k ma res beden komad pa jo vsi poslušajo. Kje so časi Victoryev pa Faraonov pa še koga k se je dejansko naredilo nekaj na besedilo in muski. to je pa tak crap, mogoče sem subjektiven k sovražem računalniško musko ampak kaj čmo.
Nikec3
# 30.01.2012 ob 21:20
'Komercialno uspešna glasba je najtežja pot, tega se zavedam,'

Ne ni res, to je najlažja pot. Najtežja pot je, da ustvarjaš kvalitetno glasbo, ki je tako kvalitetna da ni primerna za radijske postaje. Komercialna pot je pot lastne prodaje!
Merlot
# 30.01.2012 ob 18:29
Ojoj Nika, samo stran od Raaya. Dovolj kvalitetna si, da ti ni treba delat takega sranja kot ga on dela. Tako musko naj prišpara za April.
Nikec3
# 30.01.2012 ob 21:25
Obupna pesem! Vse pri čemer ima prste vmes Raay je popolno žaljenje glasbe!
Bono1
# 30.01.2012 ob 18:13
Bravo Nika, lepa pesem in odličen vokal, samo tako naprej in verjamem, da boš še zelo uspešna. Sodelovanje z raayem, prava poteza.
demiensatlier
# 01.02.2012 ob 13:19
A je to kaj narobe če je pesem dolga 3 minute? Res mi ni jasno ka hočete s tem povedat.
paradajz
# 30.01.2012 ob 23:28
Res mi je je žal! Vokalno sposobna punca... ampak
RAAY?! Žal je to najslabša možna izbira na njenem mestu. Res slabo.
Mercredi
# 30.01.2012 ob 22:13
To besedilo je čis nelogično. In ona se ne nekak ne more primerjat z Adele. Jao Nika.
JankoJanez
# 30.01.2012 ob 16:27
Zakaj me tisti del komada, ki se začne ob 0:17, sumljivo spominja na en drug komad (pa se sedaj ne morem spomniti kateri?)
snezinkica
# 02.02.2012 ob 07:31
@ ščepec ... rekla sem da jo ZNA delat, ne da jo dela ... in s skrito glasbo nisem mislila njegove. Od njega sem slišala dobro glasbo samo v živo, ko je bil še mulo, manj kot 18 star.
"Branim" ga, ker mi grejo na živce taki komentarji, kako ne zna delat muzike. On NAMENOMA dela tako muziko; isto kot Lady Gaga ipd. Pač vedo, od česa se živi in raje izberejo denar kot pa zvestobo dobremu, lepemu ...
ščepec
# 31.01.2012 ob 10:21
ja snezinkica, dobra glasba je skrita, samo ne pr Raayu, če jo ima jo pa res zelo dobro skriva. Nam ti poveš katera je ta njegova "skrita dobra glasba"?
Anar Hija
# 31.01.2012 ob 08:44
Tam, kjer je Raay, ni še nikoli prišlo ven kaj kvalitetnega ali trajnega..
MIRNČAN
# 30.01.2012 ob 21:39
Ni v Sloveniji kvalitetnega pisca pa konc. Tak fantastičen vokal pa tako slab komad. Mislim kr neki. Vsi neki kopirajo Lady Gaga
Nikec3
# 30.01.2012 ob 21:28
Vsak, ki reče da je to dobra pesem, bi moral biti diagnosticiran kot neprišteven.
zipper
# 30.01.2012 ob 18:29
še en generičen slo pop komad
bruh
uradniček
# 30.01.2012 ob 18:24
nika, jaz sem se zaljubil
goalkeeper
# 30.01.2012 ob 18:15
prou vedu sm da jo bo raay uzeu pod okrilje.
sam za uspeh rabš tut kvalitetne pesmi, ne sam glasu
Mandibula
# 30.01.2012 ob 17:15
Pa dober komad ;) Meni je všeč refren.
sunken
# 06.02.2012 ob 08:54
komad dislike.
Nikec3
# 30.01.2012 ob 21:49
@Mirančan res je, ampak Lady Gaga ustvarja povsem solidno pop glasbo, to od Raaya je pa bruh.
ziherjeziher
# 30.01.2012 ob 19:41
mi je tisti skrajšan mix v ME bil bolj všeč. kot celota se nikamor ne razvije.

se še komu zdi, da nika zgleda natanko tako, kot bi zgledala emperatrizz od sester, če bi bla ženska? :-)
Firebal.no.1
# 30.01.2012 ob 18:22
@ JANKO JANEZ: verjettno si slišal v misija evrovizija :D http://www.youtube.com/watch?v=xcLITlXo7
mo

je to to? :D
snezinkica
# 31.01.2012 ob 09:17
Raay zna delat dobro musko. Zakaj dela slabo, je pa jasno. Zarad istega razloga kot so šli vsi ti mulci in mule na misijo, talente itd. Za se prodat, za bit (kvazi) slaven ... Dobra muzika je pa skrita. Eni se potrudimo, da jo najdemo, tako kot se trudijo tisti, ki jo delajo ;)
wrider
# 30.01.2012 ob 16:26
obupen komad
comrade
# 30.01.2012 ob 16:26
Joj, kakšno sr... od komada.
dežek
# 30.01.2012 ob 16:40
Ah, isti bullshit od komada kot glasba od April... Saj res, kje pa je april sedaj? Muha enodnevnica?
Kazalo