Goran Dragić je razmišljal tudi o karieri arheologa ali nogometaša. Foto: MMC RTV SLO
Goran Dragić je razmišljal tudi o karieri arheologa ali nogometaša. Foto: MMC RTV SLO

Čisto malo pa je manjkalo tudi, da bi vrhunski NBA-košarkar in član slovenske košarkarske reprezentance postal nogometaš.

Zaradi ljubezni do okroglega usnja tako seveda spremlja tudi svetovno nogometno prvenstvo, v finalu pa bi si želel Brazilijo in Argentino. "Ta dvoboj bi bil zares lep, ker sta to sosednji državi in ker vsi vemo, koliko jim nogomet pomeni," je povedal Goran, ki nam je zaupal tudi, da mu je všeč tudi Mehika, med evropskimi reprezentancami pa je zaradi izpada Španije izbral Francijo.

Sicer pa bo Goran v Sloveniji kmalu organiziral svoj prvi košarkarski tabor, ki je bil v trenutku razprodan. Organizatorji so udeležbo dodatnim nekaj otrokom iz neprivilegiranih družin omogočili s pomočjo pokroviteljev in Dragićevega botrstva. "Šport nas uči predanosti, vztrajnosti, tekmovalnosti, sodelovanja in poštenosti," pravi Goran, ki je prepričan, da ljubezen do športa prinese tudi veščine, ki pomagajo pri premagovanju življenjskih ovir. Sodeč po njegovi zgodbi o uspehu, bi lahko rekli, da ima še kako prav.

O nogometu, o tem, zakaj bi ga zanimala arheologija, katere knjige je rad bral v otroštvu in kakšno je njegovo sporočilo mladim oboževalcem, se je Dragić razgovoril v videointervjuju za Otroški portal RTV Slovenija, ki si ga lahko ogledate tukaj.