Letošnje poletje je Juliette Justine zaslovel s pesmijo Hip Hop, pri kateri mu je na pomoč priskočil raper Zlatko. Foto: MMC RTV SLO
Letošnje poletje je Juliette Justine zaslovel s pesmijo Hip Hop, pri kateri mu je na pomoč priskočil raper Zlatko. Foto: MMC RTV SLO
Juliette Justine
Kot je povedal v spletni klepatalnici, bi rad v prihodnosti sodeloval z Omarjem Naberjem, Samuelom Lucasom, Magnificom, Alenko Godec, Alyo in še kom. Foto: MMC RTV SLO
Juliette Justine po zmagoslavju na popevki

Nagrajenec na letošnji Slovenski popevki, ki je bil izbran za najbolj perspektivnega izvajalca po izboru strokovne žirije, se takoj na začetku ni mogel izogniti vprašanju o podobnosti z igralcem Johnnyjem Deppom. "Za kaj takega se ne odločiš. Se zgodi samo po sebi ... Predvsem sta glavna sokrivca za podobnost moja mami in oči," je pojasnil Juliette.

Celoten klepet si preberite tu.

Čeprav je na Slovenski popevki napovedal, da bo spremenil svojo podobo, je v klepetalnici razkril, da tega ni mislil resno. "Za zdaj sem zadovoljen tako, kot je, kar pa ne pomeni, da se ne bom nekoč naveličal in česa spremenil," je dodal.

Pevec, ki je najprej nastopal v uspešni rockovski skupini Day Out (znani po uspešnicah Y veter, Akustik in Nebo nad Bagdadom), je razkril, da ni nikoli obiskoval ur petja. " Za mano ni niti ena ura glasbene šole. Not ne poznam. Sem pa zato od 14. leta dalje 'non-stop' zaprt v glasbeni svet in prepevam skoraj vsak dan ... Kar tako, za zabavo, brez stresa in brez načrtov," je dejal Juliette.

Poet po srcu
Čeprav ni nikoli prestopil praga glasbene šole, je poezija del njegovega življenja od desetega leta starosti. "To gotovo pomaga pri izražanju. Redko napišem besedilo z vnaprej določeno tematiko. Najprej sestavim skladbo in melodijo, z besedilom pa poskušam zadeti patos skladbe. Šele takrat se rodi tema, okoli katere pilim verze in rime," je razložil perspektivni izvajalec (ki je to postal po desetih letih delovanja na glasbeni sceni).

Domišljija brez meja
Juliette se bo po nastopu na festivalu osredotočil na ustvarjanje njegove prve samostojne plošče, katere rdeča nit bo neobstoj rdeče niti. "V življenju se hitro naveličam monotonih stvari, zato se tudi z glasbenim izrazom trudim biti čim bolj širok ..." je pojasnil Juliette in v šali dodal, da trenutno dela popopero.

In kaj počne, ko ne poje? "Uživam v tišini ... Dobesedno. Glasbe ne poslušam ne po televiziji ne po radiju ne na CD-ju ali MP3-playerju," dodaja Juliette.

Spodaj si lahko pogledate njegov nastop na Slovenski popevki in videospot za pesem Hip Hop.

Juliette Justine - Zate

Juliette Justine feat. Zlatko - Hip Hop

Juliette Justine po zmagoslavju na popevki