50 Cent (na fotografiji levo) zbranih ni počastil le s svojo prisotnostjo, ampak je tudi malce zarapal. Foto: MMC RTV SLO/M. O.
50 Cent (na fotografiji levo) zbranih ni počastil le s svojo prisotnostjo, ampak je tudi malce zarapal. Foto: MMC RTV SLO/M. O.
Lloyd Banks
G-Unitovec Lloyd Banks ni bil najbolje razpoložen. Tako v limuzini kot na odru je precej mrko gledal. Foto: MMC RTV SLO/M. O.
50 Cent, G-Unit in Iris Mulej

Prihod raperskega zvezdnika in njegovega "posseja" G-Unit na prizorišče je bil napovedan za okoli polnoči, a (seveda) se je spektakularni prihod z limuzinami zgodil z debelo uro zamude. No, če smo čakali že eno uro, se bodo pa "fantje" gotovo vsaj nastavili objektivom in kameram, morda celo spregovorili, smo si mislili pripadniki sedme sile in oboževalci. Motili smo se.
Izmuzljivi 50 Cent
Pravzaprav je menedžment 50 Centa ustvaril pravo "diverzijo": v razkošnih limuzinah so mrkih pogledov sedeli "le" G-Unit, ki so nato zmedeno postopali pred Rollbarom, zvezdnik večera pa je neopazno skočil iz enega od "običajnejših" vozil in se na hitro izmuznil v VIP-prostor. O kakšnem pozdravljanju oboževalcev ali poziranju ni bilo ne duha ne sluha.

Važno, da so se raperji zabavali na odru
A vseeno smo čutili olajšanje, saj smo se z mraza in dežnih kapelj končno lahko premaknili v notranjost, a seveda v prostor za navadne smrtnike, strogo ločen od tistega za pomembneže. V sicer kartingu namenjenem prostoru je bil postavljen oder, na katerem so se za mešalno mizo izmenjevali in prerivali (pre)številni člani 50-jeve druščine. A pravega nastopa nismo doživeli, počutili smo se bolj, kot da smo v kinu. Tako smo lahko občudovali seksi plesalke, ki so se zvijale med raperji, raperje med polivanjem pregrešno dragih žganih pijač, raperje, ki se zabavajo ob manjšem pretepu med občinstvom ... Eden izmed vrhuncev večera pa je bil spogledovanje med Iris Mulej in enim od "nastopajočih", ki je potekalo kar ob varnostni ograji na odru.
In res je zarapal!
Izgledalo je, da se od G-Unit najbolje zabava prav 50 Cent, ki je v nekem trenutku presenetil vse zbrane in dokončno zaprl usta dvomljivcem, ki nis(m)o verjeli niti temu, da se bo zares pojavil: preplezal je varnostno ograjo, prijel za mikrofon in malce besedno obogatil eno svojih uspešnic, ki se je vrtela v ozadju.
"Straight to the Bank"?
Če so govorice o neverjetno visokem znesku, ki naj bi ga megazvezdnik rapa za kratek postanek v Ljubljani na poti iz Münchna v Zagreb, resnične, si je mlado občinstvo, ki je za ogled prej omenjenega dogajanja na odru odštelo 20 evrov na osebo, zaslužilo vsaj to.
50 Cent je prizorišče zapustil še prej, kot je bilo dogovorjeno - morda pa se je odpeljal "naravnost v banko", kot rapa v enem svojih komadov.

A. K.

50 Cent, G-Unit in Iris Mulej
Za pomembneže so v lokalu, kjer je potekala zabava (priredili so jo ob praznovanju njihove 10-letnice), poskrbeli za vrhunsko postrežbo in popolnoma preuredili prostor, kjer je sicer steza za karting. Foto: MMC RTV SLO/M. O.
Kot so obljubljali organizatorji, je 50 Centa pred Rollbarom pričakal črn lamborghini murcielago roadster. A raper ga ni nič občudoval (najbrž ima nekaj podobnih primerkov v svojem voznem parku), ampak je mimo njega hitro smuknil v VIP-prostor. Foto: MMC RTV SLO/M. O.
Iz luksuznih vozil so izstopili tudi drugi člani raperske druščine s spremljevalkami vred. A vsi s(m)o čakali 50 Centa ... Foto: MMC RTV SLO/M. O.
In nato je prišel ... in na hitro odšel v notranjost lokala, tako da smo v objektiv ujeli le mične plesalke. No, morda nekje med njimi najdete tudi slavnega raperja. Foto: MMC RTV SLO/M. O.
Sledil je premik v notranjost lokala, od koder se je že od 21. ure naprej razlegala glasba izpod prstov DJ-ja Spykeeja. Foto: MMC RTV SLO/M. O.
Nato so nadzor nad mešalno mizo prevzeli G-Unit. Foto: MMC RTV SLO/M. O.
Lloyd Banks je tudi med zabavo ostal resnega obraza. Foto: MMC RTV SLO/M. O.
Bolje razpoložena pa je bila Iris Mulej, ki je vidno očarala enega od spremljevalcev raperske druščine. Foto: MMC RTV SLO/M. O.
Za konec še pogled 50 Centa, ki je bil nesporen zvezdnik večera, čeprav je bil na zabavi le gost. Foto: MMC RTV SLO/M. O.