Ker bo oddaja namenjena tudi neglasbenim videoizdelkom, ki bodo prikazani v posebnih rubrikah zunaj lestvice, bo Videozid dolgoročno postal odlagališče – gledališče izdelkov kreativne mladine, ki svojo energijo, znanje, vizijo materializirajo in ne pristajajo na filozofijo večine. Ustvarjalci oddaje iščejo iznajdljivost, drznost, upor z razlogom ... Foto: Rožle Bregar
Ker bo oddaja namenjena tudi neglasbenim videoizdelkom, ki bodo prikazani v posebnih rubrikah zunaj lestvice, bo Videozid dolgoročno postal odlagališče – gledališče izdelkov kreativne mladine, ki svojo energijo, znanje, vizijo materializirajo in ne pristajajo na filozofijo večine. Ustvarjalci oddaje iščejo iznajdljivost, drznost, upor z razlogom ... Foto: Rožle Bregar
Videozid
Novi voditeljski obrazi (od leve proti desni): Maruša Ojsteršek, Saša Stare, Ana Pirih, Marcel Lejko, Urška Majdič in Izak Košir. Foto: Rožle Bregar
Videozid
V vsaki oddaji bosta vajeti v roke prevzela dva voditelja, voditeljski pari pa se bodo oblikovali v odvisnosti od dnevne karme šesterice. Foto: Rožle Bregar
Videozid
Petkova oddaja bo potekala v živo in bo namenjena predstavitvi novonastale lestvice in pogovoru z gosti v studiu. Foto: Rožle Bregar

Po štirih letih bo Televizija Slovenija gledalcem spet ponudila kredibilno lestvico slovenskih glasbenih videospotov, ki bo na sporedu vsak dan od torka do petka, ob 19. uri na 2. programu Televizije Slovenija.

Vse voditelje oddaje Videozid bomo podrobneje predstavili v prihodnjih dneh.

"Gre za nekakšne Videospotnice, ki smo jih nekoč poznali. Oziroma bo oddaja na ta način. Imenovala se bo Videozid. Imeli bomo videolestvico 15 videospotov, za katere boste lahko glasovali preko Facebooka in bo zelo povezana televizija in internet. Imeli bomo pa tudi zelo zanimive prispevke, o ljudeh, ki počnejo kaj zanimivega, produktivnega in so stari pod 25 let," je pojasnil koncept oddaje za MMC Izak Košir, sicer novinar in pevec skupine The Toronto Drug Bust.

Oddaja Videozid si bo prizadevala za dvig kreativnosti mladih skozi videosporočila. Glavnina videospotov bo glasbenih, ti pa bodo oblikovali tedensko petnajstmestno lestvico. Na njej se bodo znašle žanrsko raznolike glasbene zvrsti.

Prvi cilj voditeljske ekipe: najti pravo karizmo
Slovenska produkcija pa je skupni imenovalec izdelkov, ki se bodo pretočili skozi uredniško sito. "Jaz poslušam vse - od popa, rapa, tehna, metala ... Za zdaj smo se odločili, da ne bomo snemali po glasbenih žanrih, ampak bo vse mešano in tudi vodili bomo malce mešano, potem pa bomo videli, kdo se s kom najbolj ujame," je dejal novinec pred televizijskimi kamerami, glasbenik Marcel Lejko.

Poleg Koširja in Lejka pa bo moško kvoto v oddaji dopolnjeval stand up komik in improvizator Saša Stare. "Ne vem, ali veste, ampak RTV ima v tretjem nadstropju zbrane vse voditelje in jaz sem šel za tri mesece tja živet med njih. Zato da vidim, kako je to. Zamaskiral sem se, da me niso prepoznali, in sem poskušal čim več posrkati te kulture voditeljev, in mogoče mi bo šlo dobro. Bomo videli," se je šalil Stare.

Petkove oddaje v živo, druge posnete vnaprej
Torkove, sredine in četrtkove oddaje bodo vnaprej posnete. Lestvica bo v teh treh oddajah ostajala nespremenjena, bodo pa voditelji po dneh izpostavljali različne videospote z lestvice. Petkova oddaja pa bo potekala v živo in bo namenjena predstavitvi novonastale lestvice in pogovoru z gosti v studiu.

Trije voditelji in tri voditeljice
O slovenski glasbeni sceni pa smo nekaj besed izmenjali z Ano Pirih, ki bo zamenjala svoj radijski mikrofon za studijske reflektorje. "Jaz mislim, da je zelo dobra, samo na žalost ni kakšne večje priložnosti, da bi se glasbeniki uveljavili. Veliko je dobrih glasbenikov, toda ko se s prijatelji pogovarjamo o tem, nihče takšnih glasbenikov ne omenja - žal. Upam, da se bo to izboljšalo," je bila optimistična Pirihova.

Prikupni plavolaski pa bosta delali družbo dve črnolasi voditeljici, in sicer Urška Majdič, ki jo poznamo bolje kot prvi glas skupine Billysi, in Maruša Ojsteršek - stara znanka glasbenih oddaj. "Seveda je to velik preskok, ampak sem nekako sprejela ta novi izziv. Če bi mi rekel kdo dve leti nazaj, da bom kaj takšnega počela, mu ne bi verjela. Ampak treba je biti odprt in glede na to, da sem že kar dosti vpeta v medije - že velik del svojega življenja - je to nekaj naravnega zame. Sem se vedno pripravljena učiti," je o novi preizkušnji za MMC dejala Majdičeva.

Ojsterškova pa je temu dodala, da je najpomembneje, da voditelj ostane takšen, kakršen je. "Bistvo je, da se sleherni gledalec lahko poistoveti z vsakim voditeljem," je bila odločna Ojsterškova.

Kratke izjave voditeljev o oddaji si lahko ogledate spodaj.