Sašo Hribar oddajo Radio Ga-Ga pripravlja že od 6. aprila 1990. Foto: MMC RTV SLO
Sašo Hribar oddajo Radio Ga-Ga pripravlja že od 6. aprila 1990. Foto: MMC RTV SLO

Zaradi vladne prepovedi sklepanja avtorskih pogodb RTV Slovenija namreč ni mogel podaljšati pogodb 400 svojim sodelavcem, med katerimi so tudi imitatorji Tilen Artač, Jure Mastnak in Nejc Mravlja, ki so Hribarju zadnja leta "pomagali" poustvarjati številne znane osebnosti, tako domače kot tuje.

Če ste oddajo Radio Ga-Ga zamudili, jo lahko poslušate na tej povezavi.

Zato je bil na 22. obletnico predvajanja prve oddaje Radia Ga-Ga v studiu Radia Slovenija Sašo Hribar sam. "Vzgojil sem krog ljudi, ki so obogatili Radio Ga-Ga, ga dvignili na raven vrhunske satire, zdaj pa po 22 letih oddaje z menoj ne morejo več delati, ker nimajo veljavnih pogodb. Jutri bo zato oddaja zelo posebna, delal jo bom sam," je v četrtek za MMC povedal Hribar.

"V prvi oddaji je bila provokacija to, da smo gostili študente teološke fakultete, ki so imeli stalno rubriko, kar je bilo takrat zelo pogumno dejanje. Oddaja tega danes ne potrebuje več, se pa vrača po vseh teh letih prva komunistična oddaja Radio Ga-Ga," je še povedal znani imitator in voditelj, ki je tokratno oddajo poimenoval Vrnitev v komunizem.

Celotno oddajo si lahko po priloženih odlomkih tudi ogledate, saj smo bili v radijskem studiu tudi z MMC-jevo kamero!

1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

6/7

7/7