Škisovo tržnico je letos obsijalo sonce, potem ko je lansko zaznamovalo 'rajanje v blatu'. Foto: MMC RTV SLO
Škisovo tržnico je letos obsijalo sonce, potem ko je lansko zaznamovalo 'rajanje v blatu'. Foto: MMC RTV SLO
Pod viteškim oklepom je bilo gotovo vroče ... Foto: MMC RTV SLO

Na že 14. študentski prireditvi, ki jo organizira zveza študentskih klubov Škis, se tudi letos v popoldanskem delu programa predstavljajo klubi študentov z vseh koncev Slovenije ("razen Ljubljane", kot je v svojem nagovoru ugotovil novogoriški župan Matej Arčon).

Več o večernem dogajanju na Škisovi tržnici preberite tukaj in si oglejte fotografske utrinke s prireditve.
Vsak se je potrudil, da drugim študentom čim bolj približa svoj rodni kraj, pa naj bo to s hrano, pijačo, narodnimi nošami, s predstavitvijo svojih domačih obrti, krajevnih znamenitosti ali pa kulturnih in turističnih zanimivosti ali pa čim drugim, značilnim za tisto območje.

Ob stojnicah se klubi predstavljajo tudi s svojimi točkami na odru, pa naj gre za plesne, gledališke, stand-up ali pa kako drugače povezane z mestom, iz katerega prihajajo.

Potem ko je lani mlade nagovoril premier Borut Pahor (in si "prislužil" glasne žvižge), so letos mlade nagovorili župani iz vseh slovenskih regij - župan Vrhnike Stojan Jakin, županja Črnomlja Mojca Čemas Stjepanovič, župan Tržiča Borut Sajovic, župan Ormoža Alojzij Sok, župan Nove Gorice Matej Arčon in Franc Zdolšek, župan Laškega. Tržiški župan je izrazil navdušenje nad tem, da mladi znajo (kar so pokazali nekaj minut prej) peti tudi slovensko himno in jim ob tem postregel še s Cankarjevim citatom.

Tik pred uradnim "Škisova tržnica je zdaj odprta!" so množico mladih razgrele tudi tradicionalno sodelujoče na Škisovi tržnici, ribniške mažoretke, nato pa se je začela prava zabava, ki bo trajala do 2. ure zjutraj.

Nastop ribniških mažoretk

Študenti pojejo zdravljico

Mimohod študentskih klubov

Župani nagovorili množico