Šank Rock so v preteklosti postregli s številnimi uspešnicami. Foto: Dallas
Šank Rock so v preteklosti postregli s številnimi uspešnicami. Foto: Dallas

Šank Rock so nazaj, ker ste "vi" tako hoteli, je v MMC-jevi spletni klepetalnici zapisal Bor Zuljan, kitarist skupine, ki 5. maja pripravlja veliki koncert v Križankah.

"Zdaj je vse drugače, kot je bilo pred desetimi leti. Seveda lepše in še bolje kot prej. Ljudje odraščamo, in se spreminjamo. Če poleg tega še analiziramo svojo preteklost in znamo potegniti pravi zaključek, potem napredujemo. Za zdaj kaže, da smo vsi trije (jaz, Matjaž, Cveto) to naredili," je zatrdil v spletni klepetalnici.

Cel klepet si lahko preberete na tej povezavi.

V svoje vrste so povabili še bobnarja Romana Rateja in klaviaturista Saša Gačnika - Svarogova, s katerima so se takoj ujeli, je priznal Zuljan. Hkrati pa ob vprašanju, ali so še kaj v stikih z nekdanjim bobnarjem Alešem Uranjekom in klaviaturistom Davorjem Klaričem, odvrnil: "Ne, z omenjenima nimamo stikov ..."

V novi zasedbi so začele nastajati nove skladbe in tudi nove ideje. Vrnitev na glasbeno sceno je pomenila skladba Restart, skupina pa skupno pot nadaljuje tudi v letošnjem letu s koncertno turnejo, na kateri se bodo najprej, 5. maja, ustavili v Križankah, ter s s singlom Ni sreče brez R'n'R.

Fantje so v kratkem času namreč posneli štiri nove skladbe, poleg že omenjenih Restart in Ni sreče brez R'n'R še pesmi Vse bo dobro in Ljubezen, resnica, življenje. Vse nove skladbe in šest velikih uspešnic skupine, posnetih na novo, so zbrali na zgoščenki.