Letošnja prireditev je že 45. po vrsti. Foto: MMC RTV SLO
Letošnja prireditev je že 45. po vrsti. Foto: MMC RTV SLO
Kozarec piva
Pivo je zaščitni znak prireditve. Foto: MMC RTV SLO

Od 9. do 12. julija bo ulice mesta ob Savinji po pričakovanjih preplavilo več kot 140.000 obiskovalcev, ki bodo lahko uživali ob požirkih piva, glasbenih poslasticah, spoznavali kulturno dediščino, se družili ob športnih prireditvah in se nasploh zabavi.

Četrtek je sicer v Laškem v znamenju Dneva Laščanov, glasbeno pa ga bodo popestrili člani skupine Siddharta, Manca Špik, Samuel Lucas in Jan Plestenjak. Poskrbljeno bo tudi za ljubitelje elektronske glasbe in narodnozabavnih ritmov. V petek bodo glasbeni gostje skupine Dan D, Leeloojamais in Mambo Kings, pa Tereza Kesovija in Tanja Žagar.

Program prireditve si lahko ogledate tukaj.

Vrhunec dogajanja bo v Laškem v soboto, ko bodo za glasbene poslastice že tradicionalno poskrbeli Šank rock z gosti, Laška pihalna godba, Tinkara Kovač, Natalija Verboten in 6pack Čukur, Rock Partyzani in Dej še en litro, ob 22. uri bo nebo razvetlil ognjemet z gradu Tabor, še pred tem pa obiskovalce čaka vodna simfonija z bregov Savinje.

Nedeljsko dogajanje bo v znamenju tradicionalne kmečke ohceti na graščinskem dvorišču in parade piva in cvetja po ulicah Laškega.

V Laško tudi letos z vlakom
Med prireditvijo bo sicer veljala popolna zapora prometa na cesti Celje–Zidani Most v Laškem, in sicer v petek in soboto med 20. in 6. uro ter v nedeljo od 16.30 do 18.30. Obvoz je urejen samo za osebna vozila. V Laško se lahko sicer odpravite tudi z vlakom - vozni red vlakov si lahko ogledate tukaj. Za relacije Celje-Laško, Trbovlje-Laško in Sevnica-Laško lahko kupite povratno vozovnico za enotno ceno, 3 evre.

Oglejte si nekaj fotografij, ki jih je na Moj splet naložil uporabnik Andrej Trček.