Zala Đurić Ribič je tokrat iz prvih vrst spremljala svoje prijatelje, a pravi, da se jim mogoče že jeseni pridruži na modni stezi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zala Đurić Ribič je tokrat iz prvih vrst spremljala svoje prijatelje, a pravi, da se jim mogoče že jeseni pridruži na modni stezi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Lorella Flego
Vse modne večere si je podrobno pogledala tudi Lorella Flego. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nika in Boštjan Čukur
Na Fashion Week pa sta se vrnila tudi Nika in Boštjan Čukur, ki revije obiščeta vsako leto. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tina Vrhovnik
Po krajši odsotnosti na družabnih dogodkih se je nanje znova vrnila Tina Vrhovnik. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Televizijska voditeljica in modna poznavalka Lorella Flego je ena izmed tistih, ki si je ogledala vse večerne revije, dnevi pa so bili rezervirani za družino. Prav zato si je za svoje priprave na poziranje pred fotografskimi objektivi vzela le nekaj minut. "Pri meni je izbira obleke zelo odvisna od počutja. Če se zjutraj zbudim, sem včasih za krilo ali za hlače. Tako da sem načeloma to pripravljala zjutraj za popoldne. Ni bilo priprav," je priznala voditeljica.

Podobno si je le nekaj minut za pripravo vzela mlada pevka, manekenka in igralka Zala Đurić Ribič. "Nisem takšna privrženka prireditev, kjer je najpomembneje, kako si videti. Rada se pogovarjam z ljudmi in pomembneje mi je, kaj imajo povedati, kot tisto, za čimer se skrivajo," je poudarila Zala. Fashion Week je bil na neki način le popestritev njenih večerov. Kot je priznala, vso svojo energijo zdaj usmerja v priprave na poletno šolo na newyorški filmski akademiji.

"Bila sem sprejeta na napredni program in zdaj usmerjam vso energijo v to," je povedala Zala. Sicer pa si je z zanimanjem ogledala vse večerne revije, saj so se na modni stezi sprehodili številni njeni prijatelji iz modne agencije Immortal Models, kjer dela sama. "Mogoče me boste videli na naslednjem Fashion Weeku. Bomo videli, kako bo oktobra. Upam, da me boste lahko takrat videli na modni stezi," je dejala.

Pomembna je izvirnost
Minimalizem v slogu oblačenja ceni tudi vizažistka, učiteljica plesa ob drogu in poslovna ženska Tina Vrhovnik. "Pomembno je, da si izviren in nisi kopija, kar je pogosto videti pri nas," pravi.

A vse ni v oblačilih, ampak tudi v samozavesti, ki jo sama spodbuja z učenjem plesa ob drogu. "Plešejo predvsem ženske, ker se veliko bolje počutijo v svoji koži kot moški. Ugotovijo, da ni nujno, da se pogledajo v ogledalo, da vidijo, da so lepe. Počutijo se lepe, in to je najpomembneje. Bolj ali manj hodijo ženske, stare od 35 do 50 let - zaposlene, mame, žene. Zaplešejo pri nas brez ogledal in iz stopnje v stopnjo odkrivajo nekaj lepšega in so zadovoljne same s sabo," je razložila Vrhovnikova.

Poleg naših sogovornic pa sta o svojem osebnem slogu spregovorila tudi stara znanca modnih revij zakonca Čukur. "Jaz moram to vse spremljati, saj sem Štajerec in moram se udeležiti teh revij in pogledati, kaj je moderno, da lahko potem poročam, kaj bo moderno v naših koncih čez deset let," je bil brez dlake na jeziku raper 6Pack Čukur.

Več si lahko pogledate v videu in fotogaleriji spodaj.