Zlatko se javlja iz Sarajeva. Foto: MMC RTV SLO
Zlatko se javlja iz Sarajeva. Foto: MMC RTV SLO
Film Utrip ljubezni bo premierno prikazan nocoj na sarajevskem filmskem festivalu. Film je razprodan. Foto: FIlm Utrip ljubezni

Raper si je pred natrpanim večerom vzel tudi nekaj časa za obisk MMC-jeve spletne klepetalnice, kjer je razkril marsikaj o svoji novi vlogi - igralski. Kako se je sploh zgodilo, da se je preizkusil v igralstvu? "Vse se je zgodilo spontano, kot pravijo, nikoli ne veš, kaj ti prinese nov dan. Igram lik Zokija, s katerim imava določene stvari skupne. Sem pa užival v snemanju enako kot v studiu, ko snemam komade." Kako pa je stati pred filmskimi kamerami: "Za mano je kar zanimiva izkušnja in veliko sem se naučil. Hvala celotni ekipi za zaupanje, še posebej Borisu za priložnost. Seveda pa težav nisem povzročal - razen razloga za smeh." Ali se bo še kdaj preizkusil kot igralec: "Seveda, ker me ni strah kamere in rad sprejemam nove izzive - še posebej, če so mi pisani na kožo."

Mladinski film je premiero doživel na sarajevskem filmskem festivalu (SFF). Poleg Zlatka v filmu nastopata obetavna hrvaška igralka Judita Franković in slovenski igralec Jernej Gašperin, režiser in scenarist filma pa je Boris Petković.

Celoten klepet si lahko preberete tukaj.

Sam ambient na sarajevskem filmskem festivalu Zlatko opisuje kot fantastičen, privoščil si je tudi bosanske specialitete, kot so pite in čevapčiči - kaj pa mu je v Sarajevu najbolj všeč: "Najbolj so mi všeč ljudje, ki so res zgodba zase in njihove zgodbe so neposneti filmi, ki morda nikoli ne bodo doživeli svoje premiere, ampak so preživeli. Ko obiščeš to sredino, gledaš film v živo in si kot turist, si aka statist." Razkril je tudi, kateri bosanski pevci so mu najbolj všeč: "Trenutno poslušam Boža Vreča, všeč so mi pa rockskupine iz osemdesetih, kot so Zabranjeno pušenje, Plavi orkestar, Crvena jabuka in Merlin." Od novejših slovenskih raperjev je omenil mladega producenta Emilijota AC, ki mu je naredil podlago za pesem Ti pa razmisl. Opozoril je tudi na Adama Veliča, ekipo iz Kranja Tri fekta in Alija. Dodal pa je: "Pozdravil pa bi še vse fante, ki se trudijo, naj spomnim, da se je rapkultura razvila in od nekdaj živi na ulici. Tako da povezujte se in ustvarjajte vsak na svojem področju, kar se le da čim bolj iskreno in resnično." In kdaj lahko pričakujemo njegovo novo ploščo? "Trenutno sem preplavljen z inspiracijo in niti plošče Živim lajf še nisem zaključil, tako da težko rečem, kdaj bo. Ko se zgodi, se bo slišalo ..."

Enega izmed uporabnikov je zanimalo, ali se misli kdaj glasbeno upokojiti oziroma ali razmišlja, da bi se preizkusil v kakšni drugi glasbeni zvrsti: "Pred kratkim sem spil kavo z legendo slovenske glasbe in mi je predlagal, da nadaljujem v tem slogu in se ne obremenjujem, kaj bo in kaj pravijo. Povedal mi je tudi, da nisem raper, ampak slovenski Frank Sinatra. P. S.: Delam to, kar me osrečuje, in ne škoduje ljudem okoli mene, tako da nimam namena, da bi se upokojil."