Zmagovalci so navijali za Nemce. Foto: Program za mlade
Zmagovalci so navijali za Nemce. Foto: Program za mlade
Z Boštjanom Anžinom pred nemškim parlamentom. Foto: Program za mlade
Pred simobolom Berlina. Foto: Program za mlade

Zmagovalci, ki so se tako kot drugi tekmovalci vse leto temeljito pripravljali na preiskovanje, snemanje intervjujev in izjav, pisanje besedil ter njihovo interpretacijo, pa tudi na montažo, so uživali v ogledu Berlina. Obiskali so park Tiergarten s palačo Bellevue, se ustavili pri Siegessäulu, pozlačenem angelu zmage, ki je nesporni simbol Berlina, šli mimo Brandenburških vrat in videli zgodovinsko točko Checkpoint Charlie. En dan so preživeli tudi v vodnem parku Tropical Island in se v tovarni BASF preizkusili kot kemični detektivi, srečali pa so se tudi z dopisnikom RTV-ja Boštjanom Anžinom.

Sodeč po vtisih, ki jim lahko prisluhnete v spodnjem avdioprispevku, pa so šolarji najbolj uživali ob gledanju nogometne tekme med Nemčijo in Portugalsko, kjer so začutili pravo navijaško vzdušje: "V Berlinu smo zelo uživali, videli smo veliko stvari. Zelo mi je bil všeč Tropical Island, še posebej modri tobogan in Jungle lift. Tudi v BASF-u je bilo zelo zanimivo. Poskušali smo različne vonjave in ugotavljali, katera je naravna in katera umetna, videli smo tudi veliko drugih zanimivih stvari, nekatere smo poskusili. Noro je bilo tudi na nogometni tekmi, kjer je bilo vzdušje fenomenalno," je dejala učenka Maja Dolžan.

Osnovnošolce je v Berlinu spremljala njihova mentorica Marjana Pogačnik Medved, ki se je zahvalila radiu za čudovit izlet: "Hvala za prekrasno izkušnjo in dano priložnost, da je bilo mojim učencem omogočeno sodelovati v vašem projektu RADIO HUDO!. Zanje je to velika življenjska izkušnja, praksa, ki je nadgradnja teorije, ki se jo učimo v šoli. NADSTANDARD IN HUDO dobra referenca! Zares, vsi smo se veliko naučili in prepričana sem, da te prelepe izkušnje ne bodo pozabili! Vaš projekt nam je zaznamoval naše celotno šolsko leto, veliko se je dogajalo in nekako povezalo našo Radolco."

Tudi v prihodnjem šolskem letu bo program za mlade nadaljeval projekt novinarskih delavnic Radio Hudo!, zato se osnovne šole že lahko prijavijo k sodelovanju na hudo@rtvslo.si.