Mlakarjeva se vrača na male zaslone. Foto: Ana Gregorič
Mlakarjeva se vrača na male zaslone. Foto: Ana Gregorič
Zvezdana Mlakar
Znova jo boste lahko spremljali v oddaji Dobro jutro. Foto: Stane Sršen
Zvezdana Mlakar
Mlakarjeva se je ekipi Dobro jutro pridružila kot gostja v akciji ohranjanja vitalnosti in mladosti. Na koncu akcije je v pasu izgubila 13 centimetrov in shujšala za sedem kilogramov. Foto: Ana Gregorič

“Moja dojenčica je zdaj majhna kot bombonček in je še v bolnici. Verjetno bo še nekaj časa z mamico. Jaz ne vem, koliko jo bom dobila v varstvo. Dejstvo je, da se je neskončno veselim,” je za MMC dejala igralka. Ema Stella je sicer prvorojenka njenega 22-letnega sina Maja Klemenca.
“Vsi mi govorijo: ‘Boš videla, Zvezdana, to je nekaj posebnega.' Jaz vam lahko povem, da je zaenkrat en čustveni tornado, ko na svet pride neko novo majhno življenje, ki je tako zelo povezano preko genov in krvi s tabo. Ganljivo. Upam, da ji bom lahko prebrala veliko pravljic, kar znam dobro, in da jo bom lahko popeljala v gozdove in na svoje vrtove, da se bova lahko igrali v naravi. Da ji bom lahko nekaj dala,” upa Mlakarjeva.

Še naprej bo delila nasvete
Igralka in voditeljica pa se z novo sezono oddaje Dobro jutro vrača pred male zaslone. Tudi v novi sezoni bo ostala zvesta odkrivanju samega sebe. “Raziskujem naprej. Ogromno sem se naučila s sodelovanjem v oddaji Dobro jutro. Začela sem strastno raziskovati človeško življenje - še bolj sem zdaj navajena kot igralka - kako živeti in razmišljati zdravo. Čisto vse teme, ki so povezane s človekom in s tem, da se človek boljše počuti. Da človek najde svoje poti itd. Vse to me zanima in vse to bom delila s svojimi gledalci, kot sem do zdaj. To me prav navdihuje v življenju,” je pojasnila Mlakarjeva in dodala, da na vsakem koraku premišljuje, katera tema je vredna, da se jo odpre in se o njej pogovori javno.

Sama sicer voditeljstva ne sprejema kot poklic in tudi ne kot delo, s katerim bi se želela potrjevati. Svojo pot v oddaji je začela kot gostja v akciji ohranjanja vitalnosti in mladosti. Prav to pa jo je – kot pravi sama – povleklo, da se je še začela še aktivneje posvečati deljenju nasvetov in svojih izkušenj drugim.

Sama pravi, da bi skozi svojo rubriko rada našla slovenske rastline, ki smo jih pozabili, slovensko ustvarjalnost v ročnih delih, nove oblike telovadbe, nova dognanja ... “Rada bi, da si tisočletna ljudska medicina in tehnologija 21. stoletja podata roko, da ne bi toliko blodili,” je Mlakarjeva izpostavila kot cilj.

Nobena tema ni tabu
Mlakarjeva velja za voditeljico brez dlake na jeziku. Odpira teme, ki so v družbi pogosto zamolčane. “Jaz vem, da sem se na primer z zadnjo temo, ki sem jo odprla - težave z inkontinenco - dotaknila mnogih in je bila malce intimna. Ženske je sram. Po mestu me cukajo za rokav in me sprašujejo, kako to gre. Javno pa si ne upa nobena spregovoriti,” je dejala Mlakarjeva in dodala: “Zato me tudi ne prizadene, ko me narobe razumejo ali me ne marajo. Ker to očitno ni za njihova ušesa. Ampak življenje je narejeno tako, da zelo hitro pride za tabo tisto, kar najbolj pljuvaš. Ne vem pa, zakaj bi mene nekdo pljuval, zakaj bi zganjali dvojno moralo, če gre predvsem za zdravje, za boljšo kvaliteto življenja. Saj ne gre za pretvarjanje.”

Mlakarjeva obljublja, da bo še odpirala tabu teme in s tem tvegala kakšno krepko ali bridko na svoj račun.