Pripnite pasove, ugasnite prenosne telefone, zravnajte sedeže - in odletite v deželo užitka. Foto: Ryanair
Pripnite pasove, ugasnite prenosne telefone, zravnajte sedeže - in odletite v deželo užitka. Foto: Ryanair
Prsi
Koliko zvestih potnikov bo izkoristilo ponudbo? Foto: EPA

Pri irskem nizkocenovniku Ryanair proti koncu leta tradicionalno izdajo "sočen" koledar, v katerem imajo glavno vlogo njihove prikupne stevardese, ki pokažejo, kaj skrivajo za strogimi letalskimi uniformami, in pozirajo v zapeljivih položajih.

Tokrat je razigrana druščina odletela v Španijo, v mesto Alicante, in tam posnela serijo fotografij in videospot. Za "pet minut" slave se jih je od 4.000 Ryanairovih stevardes prijavilo kar 800.

Golota prinese denar
Kar je nastalo iz španske avanture, niso le poželjive fotografije, ampak ima akcija tudi dobrodelni namen. Vsoto, ki jo bodo zbrali, bodo namenil britanski ustanovi KIDS, ki pomaga otrokom s telesnimi okvarami in njihovim družinam. Načrtujejo, da bodo na tak način zbrali okoli 100.000 funtov. Koledar - na voljo je le omejeno število izvodov - je mogoče dobiti prek njihove spletne strani, potniki pa ga bodo za deset evrov lahko kupili tudi med poletom.

Še korak dlje so šli pri največji finski letalski družbi Finnair, ki potnikom, ki pogosto letijo z njimi in tako zbirajo "zračne milje", ponuja kar - brezplačne lepotne operacije.

Polet v New York - korak bližje operaciji
Za prsne vsadke boste tako morali zbrati 3.180.000 milj, za plastično operacijo obraza pa 4.640.000. Za lažjo predstavo: silikonski vsadki bodo "vaši" po 120 povratnih letih v poslovnem razredu na relaciji Helsinki-New York, zbrane točke pa bodo veljale pet let. V Finnairov program zvestobe je vpisanih okoli 1,3 milijona ljudi.

Ponudbo naredi še privlačnejšo podatek, da bo "srečneže" v svoje roke na operacijski mizi vzel najbolj priznani finski lepotni kirurg Rolf Nordström, ki se mu zdi to odličen način oglaševanja.

Spodaj si oglejte videoposnetek s snemanja Ryanairovega koledarja.