Foto:
Foto:

Kot je zapisal podpredsednik družbe Paolo Nevada Bojan Planin, tako zavlačevanje Industriji usnja Vrhnika (IUV) povzroča škodo zaradi negotovosti, ki je omajala tudi zaupanje poslovnih partnerjev.

Slovenska vlada namreč na seji zopet ni obravnavala prodaje deleža IUV-ja ameriški družbi. Vlada je sicer že sprejela ponudbo te družbe in uskladila pogodbo do te mere, da jo je kupec že podpisal.

Holmquist: IUV ima malo možnosti za samostojen obstoj
Predsednik uprave družbe Paolo Nevada Paul Holmquist je pismu slovenskim oblastem med drugim zapisal, da nekateri posamezniki v Sloveniji menijo, da bi IUV lahko preživel sam. "Naši strokovnjaki so prepričani, da ima malo možnosti za preživetje, in to ne le zaradi slabe prodaje, ampak predvsem zaradi organizacijskih in tehnoloških vzrokov," je še zapisal in dodal, da ni prepričan, da v IUV-ju vedo, kakšni so njihovi stroški za posamezen izdelek.

Kot je znano, družba Paolo Nevada večinski, skoraj 51-odstotni, delež IUV-ja od države kupuje za šest milijonov dolarjev, to ameriško podjetje pa naj bi po nekaterih informacijah prav zaradi nakupa IUV-ja kupovala ameriška družba Eline Entertainment, ki naj bi prav tako kot IUV že nekaj časa plavala v rdečih številkah.

Sicer pa je Eline Entertainment Group družba, ki naj bi se ukvarjala z iskanjem naložb podcenjenih podjetij v tradicionalni industriji. Sestavljena je iz dveh divizij, in sicer Industrial Holding Group in 24/7 MRI, deluje pa v več gospodarskih panogah.