Foto:
Foto:
Prvopodpisani pod interpelacijo, predsednik SDS-a Janez Janša

Vse navedbe o gospodarski rasti, javnofinančnem primanjkljaju, zadolženosti, inflaciji in prerazporeditvi davčnih bremen je ocenil kot pavšalne in jih podkrepil s konkretnimi podatki.

Minister je interpelacijo komentiral z besedami: "Besedilo za področje ekonomije in financ, ki ju pokriva finančno ministrstvo, sem prebral v treh osebah. Kot minister sem bil zelo razočaran, ker sem se veselil intelektualnega izziva. Kot profesor sem bil hud, ker je besedilo katastrofalno, saj vanj ni bilo vložene niti trohice truda. Kot državljan pa sem zaskrbljen; zaradi neznanja, nestrokovnosti, površnosti, nedoslednosti in množice napak."

"Gradivo bom prihranil za študente kot primer, kako se ne sme pisati," se je še hudoval minister nad pisci besedila in dodal, da bi ga gotovo zavrnil, če bi omenjeno gradivo dobil kot seminarsko nalogo.

Dejal je tudi, da so dosežke Slovenije na ekonomskem in finančnem področju priznale ugledne mednarodne ustanove. Po njegovih besedah gre pri očitkih opozicije za neznanje, nestrokovnost in za množico napak.

Vlada ni izpolnila obljub
Kot je znano, je interpelacijo vložila skupina 11 poslancev iz vrst SDS-a in NSi-ja, ki na 44 straneh ocenjuje stanje v Sloveniji, iz katerega je po njihovem očitno, da vlada v štiriletnem mandatu ni izpolnila velikega dela najpomembnejših obljub in je še posebej po zamenjavi Janeza Drnovška z Antonom Ropom kot njenim predsednikom slabo upravljala z državo.