Foto:
Foto:

Možnost predčasne oddaje glasu po pošti ali na voliščih letos ponuja 32 zveznih držav na čelu s Florido, ki je leta 2000 poskrbela za zgodovinski zaplet, nič bolje pa ne kaže tudi letos. Izginilo je več glasovnic po pošti, na voliščih pa prihaja do pretepov med privrženci obeh kandidatov.

Predsednik George Bush je v nadaljevanju kampanje demokrata Kerryja zopet označil za neodločenega liberalca, ki je nevaren za ZDA. Kerry pa je v Iowi Busha zopet napadel zaradi izginotja skoraj 400 ton eksploziva iz Iraka.

Ameriški veleposlanik za Odmeve
Novi ameriški veleposlanik v Sloveniji Thomas B. Robertson je nocoj v Odmevih povedal, da pričakuje, da bo volilna udeležba zelo visoka. Na vprašanje, da ima svetovna javnost nenavaden vtis, da imajo ZDA težave z izvajanjem pravičnih in svobodnih volitev, je Robertson odgovoril, da "bi se po tistem, kar se je pred štirimi leti zgodilo na Floridi, letos težavam radi izognili".

Glede tožbe, ki jo je ameriški lastnik Vege napovedal proti slovenski državi je povedal, da tožba še ni vložena, da pa je to, da ima velik ameriški investitor
težave zaradi nepravične politike cen ali zaradi pomanjkanja konkurence na
tržišču, za ameriške investitorje slabo znamenje.