Glasba
slice
Štajersko čaka neprekinjeni 40-urni maraton za elektronske navdušence
Glavno ime festivala je nizozemski didžej, 23. junij 2017 ob 19:25 V Rogozi pri Mariboru bodo vse do nedelje zjutraj odmevali zvoki elektronske glasbe, saj organizatorji obljubljajo 40 ur neprekinjene zabave. Glavna zvezda pa bo svetovno znani Fedde Le Grand.
11
Foto: Poletni poklon mojstru, očetu dobre glasbe, Jožetu Privšku
7
22. junij 2017 ob 07:33 "Oče dobre glasbe in oče dobrih pevcev" je s koncertom Poletna noč prejel nov poklon. Obiskovalci pa so sredi Kongresnega trga dobili še en vpogled v osebnost in delo mojstra Jožeta Privška.
Glasbeniki posneli dobrodelno skladbo za žrtve požara v Londonu
8
21. junij 2017 ob 15:54 Več kot 50 glasbenih zvezd, med njimi tudi Stormzy, Robbie Williams in Emeli Sande, je stopilo skupaj ter v dobrodelne namene pripravilo priredbo skladbe Bridge Over Troubled Water.
Foto: Množice "žurerjev" se že zgrinjajo na Glastonbury
9
21. junij 2017 ob 13:38 V Veliki Britaniji se začenja najbolj znani britanski glasbeni festival Glastonbury, letošnji osrednji nastopajoči so Radiohead, Foo Fighters in Ed Sheeran.
Slovo Prodigyja iz ikonične raperske zasedbe Mobb Deep
14
20. junij 2017 ob 21:11 Koncert v Las Vegasu je bil zadnji za polovico dua Mobb Deep, 42-letnega raperja Prodigyja, ki je nekaj dni po nastopu izgubil boj z boleznijo, ki ga je spremljala vse življenje.
Lorde: Nenadna slava je "zatresla moje temelje" Stara je bila zgolj 16 let, ko je leta 2013 njena skladba Royals postala velika svetovna uspešnica. Lorde priznava, da jo je nenadna slava precej spravila s tira.
7
Joker Out: mladi upi, ki so zmagali na četrti Špil ligi Joker Out so se z zmago v ligi dijaških skupin Špil liga pridružili preteklim zmagovalcem Infected, StillOut in Koala Voice.
1
Foto: Vroče festivalsko poletje pri nas - od Geldofa do Mansona MetalDays, Punk Rock Holiday, Lent, Gora Rocka, Pivo in cvetje, Overjam Reggae Festival, MotörCity, Urbano dejanje in Festival urbane kulture so najbolj odmevne festivalske postojanke letošnjega ...
13
Jože Privšek: mojster, ki ga je za pomoč klical celo Quincy Jones Deloval je zelo resno, kolegi glasbeniki pa so ga zelo spoštovali. "Bil je umirjen, ni se veliko družil z ljudmi," je o Jožetu Privšku za MMC delil svoje spomine pevec Ivo Mojzer.
13
Otroške pesmi Romane Krajnčan na neslavnem vrhu po številu piratskih prenosov Otroške pesmi Romane Krajnčan, paket petih albumov in skladb Modrijanov ter album 42 skupine Tabu so na vrhu seznama največkrat nezakonito pretočenih skladb oz. albumov slovenskih glasbenikov.
52
Yoko Ono soavtorica Imagine, kot dokazuje Lennonova izjava Več kot 40 let po prvem predvajanju Lennonove klasike Imagine, nosilke naslova pesmi stoletja, so njegovi vdovi Yoko Ono priznali soavtorstvo te brezčasne mirovniške himne.
16
Po Manchestru: slovo od znanega obraza festivalov in koncertov Tragedija v Manchestru je pustila sledi v miselnosti obiskovalcev in organizatorjev koncertov in glasbenih festivalov. Opazna posledica je še bolj poostrena varnost.
10
INmusic razprodan, v Zagrebu pričakujejo skoraj 90.000 prenočitev V zadnjih letih vse bolj prepoznaven zagrebški glasbeni festival INmusic, kjer bodo letos nastopili Kings of Leon, Arcade Fire, Alt-J, Kasabian, Flogging Molly in drugi, je že teden dni pred ...
13
Skupini Laibach nagrada za življenjsko delo: Do včeraj nisem verjel, da je to res Podeljene so glasbene nagrade zlata piščal za preteklo leto. Med nagrajenci so se znašli Nipke, Hamo & Tribute 2 Love, Magnifico, Prismojeni profesorji bluesa in Laibach.
16
Otroci za otroke: S pomočjo glasbe zbrali več kot 55.000 evrov Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) je s koncertom Otroci za otroke v sklad za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin Pomežik soncu zbrala več kot 55.000 evrov.
1

Anketa: 8. junij 2017 ob 09:29

Imate že rezerviran poletni dopust?

Da, rezerviral/-a sem ga že pred meseci.
Ravno v teh dneh se bom odločil/-a.
Ne, to vedno storim tik pred zdajci.
Letos si ne bom privoščil/-a poletnega dopusta.
Arhiv
Kazalo