Jessie J se v britanskih tabloidih pojavlja tako rekoč dnevno. Foto: EPA
Jessie J se v britanskih tabloidih pojavlja tako rekoč dnevno. Foto: EPA

25-letna pevka in avtorica glasbe se je rodila v Londonu kot Jessica Ellen Cornish. Še preden je stopila pred mikrofon, je pisala uspešnice za Chrisa Browna in Miley Cyrus. Ko pa je tudi sama začela prepevati, ji je v le treh letih kariere uspelo prodati več kot enajst milijonov singlov. Prejela je tudi dve nagradi brit, med drugim tudi nagrado kritikov ter skupaj z Brianom Mayem in Rogerjem Taylorjem iz zasedbe Queen zaprla lanske olimpijske igre v Londonu pred več kot milijardo televizijskih gledalcev po vsem svetu.

Jessie J glasbeni navdih išče v različnih žanrih, kritiki pa cenijo njen neobičajni slog, ki je mešanica soula, r'n'b-ja, popa, elektropopa in hiphopa.

Njene uspešnice Domino, Who Are You, Nobody’s Perfect in Price Tag - z zadnjo je naskočila vrhove prodajnih lestvic v kar devetnajstih državah, so ji prinesle svetovno prepoznavnost. Ljubitelji resničnostnih pevskih šovov pa Jessie J poznajo tudi kot duhovito in neizprosno trenerko nadobudnih talentov v britanski oddaji The Voice, kjer ob Tomu Jonesu in Will. I. Amu (Black Eyed Peas) pomaga neuveljavljenim vokalistom pri zmagi za naslednjo britansko zvezdo.

Pred začetkom evropske turneje bo izdala svojo drugo studijsko ploščo, ki jo bo ob naboru uspešnic s prvenca Who Are You (2011) predstavila tudi slovenskemu občinstvu.

Price Tag

Domino

Who Are You

Nobody's Perfect

Zaključna slovesnost olimpijskih iger v Londonu