Abba je leta 1974 slavila zmago na odru Evrovizije s pesmijo Waterloo. Foto: EPA/Ruters
Abba je leta 1974 slavila zmago na odru Evrovizije s pesmijo Waterloo. Foto: EPA/Ruters
V zadnjem obdobju so se znova pojavila ugibanja o ponovni združitvi. Foto: EPA/Ruters

Upe na ponovno združitev je novembra obudila pevka Agnetha Faltskog, ko je izjavila, da premišljujejo o ponovni združitvi, da bi proslavili 40 let od zmage na Evroviziji, toda Ulvaeus je zdaj odločno zatrdil, da se ne bodo vrnili. "Rolling Stones so se odločili, da še naprej igrajo, in to je ok. Toda, da bi se mi nenadoma vrnili? Zakaj? Če je kdor koli od nas samo malo odprl ta vrata, jih zdaj zapiram," je bil odločen Ulvaeus v pogovoru za britansko revijo Event.

Abba je v karieri prodala več kot 380 milijonov plošč po vsem svetu. Poleg Waterlooja so se Švedi vtisnili v spomin poslušalcev po skladbah, kot so Dancing Queen, SOS, The Name Of The Game, Knowing Me, Knowing You. Hkrati pa so pustili pečat tudi zaradi svojih oblačil: nosili so oprijete kostume, čevlje s podloženo peto, bleščeče našitke ... A vse je bilo z razlogom. Z izbiro nenavadnih oprav so se izognili plačevanju davkov na Švedskem.

Kričeča oblačila z razlogom
V zakonu je bilo zapisano, da če lastniki oblačil lahko dokažejo, da njihova oblačila niso za vsakdanje nošenje, so opravičeni plačevanja davkov. "Nihče ni imel tako grdih oblačil na odru kot mi. Po pravici - bili smo videti nori v tistih letih. Toda stavili smo na to, da si nas bodo ljudje vsaj zapomnili, če bomo pristali na devetem mestu," je o nastopu na Evroviziji leta 1974 dejal Ulvaeus po poročanju Daily Maila. A čeprav združitve ne bo, so člani skupine poskrbeli za oboževalce in izdali knjigo s 400 stranmi, ki govorijo izključno o uspešni četverici.

Švedski superzvezdniki, ki so zasloveli zaradi nastopa na Evroviziji leta 1974 s skladbo Waterloo, so se razšli na vrhuncu svoje slave leta 1982. Vse od takrat so se pojavljala ugibanja o ponovni združitvi, ki so postale vedno bolj glasne v zadnjem obdobju.