Skupino so ustanovili leta 1965 v Hannovru. Foto: EPA
Skupino so ustanovili leta 1965 v Hannovru. Foto: EPA

Ob praznovanju abrahama so izdali nov album Return to Forever, na katerem najdemo 12 skladb. Izid albuma so člani skupine Klaus Meine, Matthias Jabs, Rudolf Schenker, Pawel Maciwoda in James Kottak napovedali s singlom We Built This House, ki govori o formiranju skupine kot vzdržljive hiše, ki so jo gradili pol stoletja. Album bodo predstavili na turneji, na katero se bodo podali maja.

"Garali smo za uresničitev teh sanj in zelo smo hvaležni, da jih še danes živimo," je ob jubileju dejal pevec Klaus Meine.

Skupina je v svoji dolgoletni karieri pritegnila poslušalce različnih generacij. Kot svojo prednost poudarjajo, da ima njihova glasba dušo, in kitarist Rudolf Schenker je še dodal: "Še vedno lahko mlade poslušalce pripeljemo v družino rokenrola."

Zgodba Scorpionsov, ki jih nekateri uvrščajo med rokerje, drugi pa med heavy metalce, se je začela daljnega leta 1965 v Hannovru v Nemčiji. Ustanovitelj skupine je kitarist Rudolf Schenker. V 45 letih igranja so izdali več kot 20 albumov, ki so bili po vsem svetu prodani v več kot 100 milijonih izvodov, kar jih še danes uvršča med najuspešnejše evropske skupine.

Spisek njihovih uspešnic je res dolg, omeniti pa je treba vsaj rokovsko himno iz 80. let Rock You Like a Hurricane, single No One Like You, Send Me an Angel, Still Loving You in seveda balado Wind of Change, ki ima na Youtubu 125 milijonov ogledov.