Nagrade bodo podelili 8. februarja. Foto: EPA
Nagrade bodo podelili 8. februarja. Foto: EPA

Poleg Madonne, ki je svoj nastop na podelitvi grammyjev napovedala že pred časom, bodo na slovesnosti prepevali še Ariana Grande, Ed Sheeran, Eric Church in AC/DC (ni znano, ali bo prišel tudi njihov bobnar Phil Rudd, ki ga bremeni obtožnica zaradi grožnje z umorom). Za 21-letno poppevko Ariano, 37-letnega kantri glasbenika Erica in avstralsko rockovsko skupino AC/DC bo to prvi nastop na podelitvi grammyjev, za Madonno pa že peti.

Grande, Sheeran in Church so tudi med nominiranci za prestižne nagrade grammy, ki jih podeljuje Ameriška glasbena akademija. Mlada ameriška pevka se s Coldplayi, Miley Cyrus, Katy Perry, Edom Sheeranom in Samom Smithom bojuje v kategoriji za najboljši popalbum, nominirana pa je tudi za najboljši skupinski nastop nastop (za pesem Bang Bang, ki jo je posnela z Nicki Minaj in Jessie J). Sheeran ima tri nominacije, med drugim bi lahko njegov album X postal album leta, Church pa je nominiran v štirih (kantri) kategorijah.

Med nominiranci izstopata britanski soul-poppevec Sam Smith ter ameriška R & B-zvezdnica Beyonce, ki je z letošnjimi šestimi nominacijami dosegla kar 52 nominacij v karieri in tako postala največkrat nominirana ženska v zgodovini. Šest nominacij na letošnji podelitvi nagrad je prejel tudi 22-letni britanski pevec Sam Smith. Med drugim se za najboljši album poteguje njegov album In the Lonely Hour. Več o nominirancih lahko preberete tukaj.