Po koncu sedanje turneje se bo od koncertiranja za nekaj časa poslovila. Foto: Reuters
Po koncu sedanje turneje se bo od koncertiranja za nekaj časa poslovila. Foto: Reuters

28-letna britanska glasbenica se je skoraj pet let po izdaji plošče 21, ki je podrla kar nekaj rekordov in na prvem mestu lestvic preživela kar 24 tednov, vrnila v slogu in postala Billboardova glasbenica leta. Naziv je prejela že tretjič, saj so jo za najboljšo razglasili že leta 2011 in 2012.

Njen tretji studijski album 25 je bil zgolj v prvem tednu po izidu prodan v 3,4 milijona izvodih, do zdaj pa v več kot 9 milijonov izvodih. V nasprotju s prejšnjo pa sta bili tako plošča 25 kot uspešnica Hello na prvem mestu lestvic 10 tednov.

Njeni oboževalci so na nove skladbe pripravljeni čakati tudi več let in - kot kaže - bo to potrebno tudi po zaključku sedanje turneje. Glasbenica želi namreč čim več časa preživeti s sinom Angelom in partnerjem Simonom Koneckijem. Angelo bo naslednje leto začel hoditi v šolo in ne bo mogel več z njo na turnejo, zato se je koncertiranju pripravljena odpovedati tudi za naslednjih deset let.

Med najbolje plačanimi glasbeniki
Adele se je s svojimi uspehi zadnjih let zavihtela tudi na tretje mesto Forbesove lestvice najbolj plačanih glasbenikov. Letos je zaslužila približno 76,5 milijona evrov, prehiteli pa so jo zgolj člani zasedbe One Direction na drugem mestu (z zaslužkom približno 104 milijonov evrov), z zasluženimi 160,6 milijona evrov pa je na prvem mestu tudi letos Taylor Swift.