"Feministka" (?) Beyonce med nastopom. Foto: Reuters

59-letna Lennoxova je ob tem poudarila, da ceni Beyonce kot izvajalko in da bi se prav rada usedla z njo in se pogovorila na to temo. "V bistvu bi se rada usedla s kar nekaj izvajalkami," je še dodala.

"Pri večini njihovega početja se mi zdi, kot da vzamejo besedo "feministka" za talca in jo uporabijo za samopromocijo, pri čemer mislim, da ni nujno, da prav iskreno predstavljajo globine feminizma - sploh ne. Mislim, da je za mnoge zelo prikladno in je slišati odlično in radikalno, a me moti. Seveda me. Mislim, da je poceni trik," je bila v intervjuju za Cosmopolitan ostra slovita rockerica in nekdanja pevka skupine Eurythmics.

Lennoxova je dejala še, da se zaveda, da danes seks prodaja vse, a da če so tvoje občinstvo tudi sedemletne deklice, morajo obstajati neke meje, pri čemer je imela v mislih vse bolj izzivalne Beyoncejine nastope in videe.

Ona svoje seksualizirane nastope opravičuje z argumentom, da na ta način opogumlja ženske, da svobodno izražajo svojo seksualnost, Lennoxova pa v tem vidi zgolj samopromocijo.