R U Mine? je najmanj sproduciran, a najuspešnejši video iz zadnjega obdobja Arcticov. Foto: Youtube
R U Mine? je najmanj sproduciran, a najuspešnejši video iz zadnjega obdobja Arcticov. Foto: Youtube
Arctic Monkeys so navdušeni, da lahko na turneji 'podpirajo' izjemna Black Keys. Foto: Reuters

Hiperproduktivna skupina je trenutno sredi dolge severnoameriške turneje, na kateri so po dolgem času ponovno samo v podporni vlogi. Tokrat igrajo kot predskupina vročih ameriških bluesrockerjev The Black Keys.


Helders je za revijo Paste potrdil, da izkoriščajo tonske vaje pred nastopi za brušenje svojih novih pesmi.
Na vprašanje, če bo na novem, že petem albumu mogoče slišati tudi njihov aktualni singel R U Mine?, pa odgovarja: "R U Mine? je samostojen komad. To je verjetno predvsem zato, ker smo nekako potrebovali nekaj novega za to turnejo. Iz Suck It and See smo posneli že štiri single, zato smo se odločili, da naredimo nekaj novega. Uradno še nismo zares začeli pisati, je pa nekaj zadev, s katerimi se poigravamo na tonskih vajah."
Najuspešnejši video
Bobnar je povedal še, da je bila skupina zelo zadovoljna s spletnim odzivom na R U Mine?, še posebej, kako so se ljudje odzvali na video.
"Ideja se nam je porodila, ker včasih, ko se vozimo, se zabavamo s snemanjem samih sebe, ko pojemo butaste pesmi z radia. Mislim, da ljudje to počnejo, in hoteli smo posneti video, ki bi ga lahko dali takoj ven, brez kakršne koli promocije. Nikomur nismo povedali, da ga bodo izdali, samo objavili smo ga. Na nek način je to delovalo bolje kot kateri koli drug naš video. In R U Mine? si je ogledalo več ljudi kot kateri koli drug video z albuma. Tako da je očitno delovalo."

Helders je spregovoril tudi o uspešni turneji z The Black Keys in povedal, da so bili Arctici vedno veliki oboževalci skupine. "To je krasna turneja, saj lahko tudi poslušamo Black Keyse, kolikor hočemo. Še nikdar nismo igrali kot predskupina na turneji, zato je zelo vznemirljivo in zabavno nastopati eno uro, preostanek večera pa lahko samo uživaš."