Alfa in omega oddaje Izštekani je Jure Longyka. Foto: Alan Orlič
Alfa in omega oddaje Izštekani je Jure Longyka. Foto: Alan Orlič
Izštekani
Skupine se bodo tokrat iz intime radijskega studia podale pred občinstvo Kina Šiška. Foto: Alan Orlič

Osmega decembra Val 202 v ljubljanskem Kinu Šiška namreč znova pripravlja posebno rajžo letošnjih Izštekancev z naslovom Izštekanih 10. Vsem, ki so ali še bodo gostovali v oddaji letos in bodo decembra stepali smetano svojih nastopov, se bodo pridružili še gostje MI2. Za piko na i bodo tokrat z godali poskrbeli člani Simboličnega orkestra.

Izštekali se bodo torej: MI2, Happy Ol' McWeasel, Murat & Jose, Smaal Tokk, Noctiferia, Same babe, Robert Jukič z Nino Vodopivec in Gordano Hleb, All Strings Detached, BO!, Nina Bulatovix, Natriletno kolobarjenje s praho in Monowi Twins.

Valovci so soroden koncert pod naslovom Izštekanih 20 pripravili že decembra leta 2013 ob dvajsetletnici oddaje. Naboru velikih izštekanih imen so se takrat pridružili člani Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Ker je bila dvorana nabito polna, so lani nadaljevali s sorodnim konceptom, ki so ga naslovili Izštekanih 10. Med letom namreč v studiu Vala 202 uprizorijo deset izštekanih oddaj in decembra so se ti izvajalci znova predstavili, tokrat pred občinstvom. Za dodatne zvočne presežke je lani poskrbel Big Band RTV Slovenija. In tudi letos je več kot deset dobrih razlogov za vnovično izštekano druženje na odru in pod njim.

Vsak se bo predstavil z dvema skladbama
Oddaja Izštekani praviloma poteka v intimi radijskega studia in poslušalcem vanj dovolijo pokukati kvečjemu s pomočjo spletnega videoprenosa. Želja, da bi se pridružili in stvar doživeli v živo, je vselej veliko. Tudi izvajalci za svoj skrbno pripravljeni nastop radi dobijo aplavz.

Vsak izmed izvajalcev bo z dvema skladbama predstavil svoje najbolj izštekane trenutke. Nekateri bodo šli še dlje in svoje studijsko izštekavanje nadgradili z novimi skladbami in novimi aranžmaji.

Če ste zamudili ali bi radi slišali znova, lahko spodaj prisluhnete vsem letošnjim oddajam Izštekani.

23. 1. - MURAT & JOSE

6. 3. - ROBERT JUKIČ

27. 3. - SMAAL TOKK

21. 4. - BO!

12. 5. - NATRILETNO KOLOBARJENJE S PRAHO + NINA BULATOVIX

30. 6. - HAPPY OL' MCWEASEL

15. 9. - ALL STRINGS DETACHED

20. 10. - MONOWI TWINS

3. 11. - NOCTIFERIA