Maja Keuc, ki je Slovenijo zastopala na Pesmi Evrovizije 2011 v Düsseldorfu, ter v predizboru osvojila tretje mesto, v finalu pa 13, bo na letošnji Emi nastopila kot gostja. Sedem izvajalcev pa bo takrat upalo, da jim bo uspelo iti po njenih stopinjah in zastopati Slovenijo na evrovizijskem tekmovanju. Foto: MMC RTV Slovenija/Sandi Fišer
Maja Keuc, ki je Slovenijo zastopala na Pesmi Evrovizije 2011 v Düsseldorfu, ter v predizboru osvojila tretje mesto, v finalu pa 13, bo na letošnji Emi nastopila kot gostja. Sedem izvajalcev pa bo takrat upalo, da jim bo uspelo iti po njenih stopinjah in zastopati Slovenijo na evrovizijskem tekmovanju. Foto: MMC RTV Slovenija/Sandi Fišer
Evrovizijski finalni izbor bo maja na Danskem, saj je lani svoji domovini zmago pripela mlada Emmelie de Forest. foto: EPA
Ula Furlan
Izbor Ema 2014 bo vodila Ula Furlan, ki bo v sredo, 5. marca, ob 11. uri tudi gostja v MMC-jevi spletni klepetalnici. Foto: Žiga Culiberg

Vseh sedem skladb, ki se bodo to soboto, 8. marca, potegovale za vozovnico na Dansko, ste lahko tako že danes ob 18.00 slišali na Valu 202, dve uri pozneje pa so bile bodo predvajane še na Radiu Maribor.

Poslušalci Radia Koper - Capodistria pa jim boste lahko prisluhnili v sredo zjutraj med 7. in 9. uro, v petek opoldne pa se bodo zavrtele še na 1. programu Radia Slovenija.

Po Valu 202 in Radiu Maribor boste lahko vseh sedem tekmovalnih skladb slišali tudi v sredo zjutraj na valovih Radia Koper - Capodistria, ki je na spletu na voljo tudi v živo prek MMC-ja.

Sicer velja popoln embargo na javno predvajanje ali izvajanje tekmovalnih skladb, z izjemo predvajanja na omenjenih štirih radijskih postajah RA SLO, ki bo tako zgolj enkratno, vsem skladbam pa bodo vmes tudi najmanj enkrat dodali glasbeni vložek njihove radijske
postaje.

Na Emi 2014 se bodo izvajalci predstavili v naslednjem vrstnem redu: Omar Naber, Nermin Puškar & Samuel Lucas, Bilbi, Nude, Rudi Bučar & Elevators, Tinkara Kovač, Muff.

Vabljeni k branju intervjujev z vsemi izvajalci na letošnji Emi, ki si sledijo po abecednem vrstnem redu:
- Bilbi,
- Muff,
- duet Nermin Puškar in Samuel Lucas,
- Nude,
- Omar Naber,
- Rudi Bučar in Elevators
- ter Tinkara Kovač.

Prenos izbora na televiziji in radijskih valovih
Sedem izbrancev, ki jih je izbrala predizborna komisija - sestavljali so jo vodja projekta Ema in Pesem Evrovizije 2014 Miša Molk, glasbenica in učiteljica petja Darja Švajger ter radijski glasbeni urednik, glasbenik in producent Andrea F. -, se torej v boj za evrovizijsko vstopnico podaja 8. marca. Neposredni prenos boste lahko od 20. ure dalje spremljali na 1. programu TV Slovenija, TV Maribor, Valu 202, Radiu Koper in Radiu Maribor.

Pri izboru so upoštevali, da skladba ni bila javno izvedena ali predvajana pred 1. septembrom lani, da skladba traja največ tri minute, je izvirno avtorsko delo ter izpolnjuje kakovostne standarde glasbenega izraza, glasbene produkcije in vokalne izvedbe. Upoštevali so tudi žanrsko raznolikost skladb, potencial "televizijske prezence izvajalcev ter primernost izvajalcev za televizijsko nastopanje in medijsko pojavnost".

Voditeljica Ula jutri v MMC-jevi klepetalnici!
Izbor Ema bo, kot smo že poročali, vodila Ula Furlan, ki bo v sredo, 5. marca, ob 11. uri tudi gostja v MMC-jevi spletni klepetalnici. Kot gostja bo nastopila Maja Keuc, ki je Slovenijo zastopala na Pesmi Evrovizije 2011 v Düsseldorfu, kjer je v predizboru osvojila tretje mesto, v finalu pa 13.

Predstavnika za letošnjo Pesem Evrovizije bomo dobili po dveh krogih telefonskega glasovanja. Po predstavitvi vseh sedmih pesmi bo sledilo telefonsko glasovanje. Dve skladbi z najvišjima seštevkoma telefonskih glasov se bosta uvrstili v superfinale, v katerem se bosta predstavili še enkrat. Drugo telefonsko glasovanje bo nazadnje odločilo, kdo nas bo uradno zastopal na izboru za Pesem Evrovizije 2014 v Köbenhavnu na Danskem. Izbrani predstavnik bo sicer nastopil v drugi polovici drugega predizbora, ki bo v četrtek, 8. maja 2014.