The Tide bodo novi album predstavili malo drugače - s celodnevnimi nastopi po Sloveniji. Vse bomo prenašali na valovih Vala 202 in prek MMC-jevega predvajalnika. Foto: Jani Ugrin
The Tide bodo novi album predstavili malo drugače - s celodnevnimi nastopi po Sloveniji. Vse bomo prenašali na valovih Vala 202 in prek MMC-jevega predvajalnika. Foto: Jani Ugrin
Novi album Landings
Na novem albumu zasedbe The Tide je 11 skladb, na police pa prihaja dan po nizu promocijskih nastopov, 20. septembra. Foto: The Tide

Od zadnjega albuma skupine The Tide so minila štiri leta, vse skupaj pa je raslo skozi 10-letno ustvarjanje. Album Landings, ki bo izšel 20. septembra (s predstavitvijo v SiTi Teatru v ljubljanskem BTC-ju ob 20. uri), prikazuje 11 različnih zgodb, rdeča nit, ki jih povezuje, pa so njeni ustvarjalci. "To je naš najzrelejši album do zdaj," pravijo The Tide. Več o novem albumu boste sicer lahko prebrali v prihodnjih dneh v intervjuju s Tomažem Štularjem.

Kako bodo v petek, 19. septembra, pristajali The Tide in njihov novi album Landings:

- 8.00:
Nastop v Studiu 2 Radia Slovenija (prenos na Valu 202 in videoprenos na MMC-ju)

- 10.00:
Nastop v letalu (videoprenos na MMC-ju)

- 12.00:
Nastop na terminalu Letališča Jožeta Pučnika (prenos na Valu 202 in videoprenos na MMC-ju)

- 18.00:
Nastop v muzeju Vitanje (prenos na Valu 202 in videoprenos na MMC-ju)

Skupina se je album odločila predstaviti malo drugače - skozi zgodbo "pristankov" na različnih koncih Slovenije, ki se bodo vrstili od jutranjih ur na Valu 202 do poznopopoldanskega koncerta v Kulturnem središču evropskih vesoljskih tehnologij v Vitanju.

Iz radijskega studia na letalo, od tam na Brnik in naprej v Vitanje
V petek ob 8. uri zjutraj bodo The Tide gostovali na Valu 202, kjer bodo v studiu 2 Radia Slovenija nekaj skladb z nove zgoščenke zaigrali v živo. Od tam se bodo s Pipistrelovim letalom dvignili v višave in pokazali, kako nove skladbe zvenijo visoko nad tlemi - videoposnetek koncerta nad oblaki si boste lahko na MMC-ju ogledali ob 10. uri.

Ob 12. uri bodo "pristali" na terminalu Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana na Brniku, kjer bodo prav tako v živo zaigrali nekaj pesmi, nato pa se odpravili še v sedišče vesoljskih tehnologij v Vitanju, kjer bodo ob 18. uri za poslušalce Vala 202 in obiskovalce MMC-ja pripravili minikoncert.

V pokušino izseki iz treh skladb na novem albumu
Kot omenjeno, bo album izšel dan pozneje, 20. septembra, na MMC-ju pa vam kratek vpogled v to, kar prinaša, ponujamo že zdaj. Spodaj si lahko namreč poslušate kratke izseke treh izmed 11 skladb na prihajajočem albumu.