Ustvarjanje nove glasbe je navdihnil boj z lymsko boreliozo. Foto: AP
Ustvarjanje nove glasbe je navdihnil boj z lymsko boreliozo. Foto: AP

Osemkratna nominiranka za grammyje je prvič po petih letih predstavila novo pesem, ki jo je naslovila Head Above Water, navdih zanjo pa je našla v težavnem boju z lymsko boreliozo.

"Eno noč sem bila prepričana, da bom umrla in takrat sem smrt tudi sprejela," je 33-letnica pojasnila za ameriški tabloid People. "Mama je ležala z menoj v postelji in počutila sem se, kot da se utapljam."

Dodala je, da je ta občutek močno vplival na nadaljevanje njene glasbene kariere. "Molila sem, naj mi Bog pomaga obdržati glavo nad gladino." Pojasnjuje, da se je v točno tistem trenutku začelo ustvarjanje prihajajočega albuma. "Od takrat naprej sem bila prežeta z novimi besedili."

Znova si želi koncertirati
Popbalada se začne s klavirsko spremljavo, a se potem hitro prelevi v bolj rockovski zvok, glasbenica pa v njej poje ravno o tistem občutku, ko se ji je zdelo, da se utaplja.

Poleg tega, da je napisala pesem o lymski boreliozi, je ustanovila tudi fundacijo, s katero se želi bojevati proti zahrbtni bolezni. Oboževalcem je sporočila, da si bolj kot kar koli drugega želi, da bi lahko znova koncertirala in nastopala. "Hvala, da ste tako potrpežljivo čakali, ko sem bila in še vedno bijem najhujšo bitko svojega življenja."

Njen boj z lymsko boreliozo se je sicer začel, ko je bila oktobra 2014 s prijateljicami v Las Vegasu, kjer naj bi praznovale njen 30. rojstni dan. Že več mesecev pred tem se je počutila grozno in ji ni bilo do zabave, a zdravstvenemu osebju nikakor ni uspelo najti odgovora na to, kaj se dogaja z njenim telesom. Kmalu po potovanju je končno dobila tudi uradno diagnozo, ki jo je za pet mesecev položila v posteljo. "Takrat sem se resnično začela zavedati, kako močno si želim uživati življenje."