Izbira novega pevca ni navdušila vseh oboževalcev AC/DC. Foto: Reuters
Izbira novega pevca ni navdušila vseh oboževalcev AC/DC. Foto: Reuters
AC/DC
Brian Johnson se je poslovil s težkim srcem. Foto: Reuters

AC/DC Rock or Bust World Tour nadomeščal Briana Johnsona, je dejal, da se mu s temi nastopi želi pokloniti.

V prvem intervjuju po petih letih je Rose za BBC povedal, da je bil od nekdaj velik oboževalec Johnsonovega petja. Upa, da bo vsaj približno kos njegovemu ogromnemu talentu.

Na odru z AC/DC bo debitiral 7. maja v Lizboni. "Na neki način sem vesel in komaj čakam, po drugi strani pa se mi ne zdi primerno, da bi to na kakršen koli način praznoval, saj je Brianovo zdravje vseeno ogroženo," je dejal Rose.

Nekatere oboževalce je izbira novega pevca močno razočarala. Več tisoč jih je zahtevalo vrnitev denarja za vstopnice. 68-letni Brian Johnson je bil pevec ene izmed vodilnih rockovskih skupin že od leta 1980. V izjavi prejšnji mesec je dejal, da je grozno razočaran, da ne bo mogel nastopiti na preostalih koncertih.

Seveda so se pojavile govorice, da so bili pri menjavi pevca vpleteni tudi drugi dejavniki, a kitarist Angus Young je dejal, da je bila to za celotno skupino težka odločitev. "Brian si je želel nadaljevati koncertiranje. A z možnostjo izgube sluhe se nihče ne želi igrati."

Še ena nesreča za AC/DC
Young je dodal, da je bila velika preizkušnja za skupino tudi odhod njegovega brata Malcolma Younga, ki se je začel spopadati z demenco, tragedija pa je bila tudi smrt prvotnega pevca Bona Scotta leta 1980. "Po vsem tem smo postali previdni. Če kdo že mora zapustiti skupino, si želimo, da je vsaj približno zdrav. Doživeli smo že dovolj tragedij," je dodal.

Rose je v intervjuju potrdil, da je bil on tisti, ki je pristopil do AC/DC in predlagal, da se jim pridruži na preostalih 12 koncertih svetovne turneje. "Takoj ko sem prebral novice, sem poklical njihovega menedžerja. Vedel sem, da bodo težave, zato sem ponudil pomoč."

Sicer ni bil prepričan, ali bo zmožen zapeti vse skladbe na repertoarju. "Veliko skladb iz Back In Black je izjemno zahtevnih. Brian je odličen pevec in resnično težko bo priti vsaj približno na njegovo raven. A vseeno bom dal vse od sebe, da bodo oboževalci kar najbolj zadovoljni."