Glasba
(8)
Backstreet Boys
Letos so oboževalce sicer že navdušili z novim hitom Don’t Go Breaking My Heart. Foto: Reuters
Backstreet Boys
Skupina, katere zgodba o uspehu se je začela leta 1993 na Floridi, je prodala več kot 130 milijonov albumov, navduševala pa je z uspešnicami, kot so I Want It That Way, Show Me the Meaning of Being Lonely in Quit Playing Games (with My Heart). Foto: Reuters

Dodaj v

Backstreet Boys bodo prihodnje leto peli tudi na Dunaju

Bliža se izid nove plošče, že danes pa je izšla nova skladba, naslovljena Chances
9. november 2018 ob 16:58
Los Angeles - MMC RTV SLO, STA

Backstreet Boys - ameriški lomilci dekliških src, ki so zasloveli v 90. letih prejšnjega stoletja - pišejo novo zgodbo o uspehu. Prihodnje leto se odpravljajo na svetovno turnejo (gostovali bodo tudi na Dunaju), še pred tem pa bodo izdali 10. studijski album, naslovljen DNA.

Ta bo predvidoma izšel 25. januarja, že danes pa je na YouTubu izšla njihova nova skladba Chances, ki sta jo napisala Shawn Mendes in Ryan Tedder. Z grammyji nominirana skupina sicer ni nikoli zapustila glasbenega prizorišča, ker pa že od leta 2013 niso izdali nobene plošče, se je nekaj časa zdelo, da se njihova kariera počasi bliža koncu. A glasbeniki se od glasbene scene očitno še niso pripravljeni posloviti.

Deseti studijski izdelek DNA bodo na svoji največji turneji v 18 letih začeli predstavljati maja prihodnje leto. "V koherentno celoto smo uspeli združiti vse naše vplive in sloge," je o novem albumu po navedbah Billboarda dejal Kevin Richardson in dodal: "Te pesmi dobro predstavljajo, kdo smo kot posamezniki in kdo smo kot skupina. To je naš DNK. Ponosni smo na to."

Kot je razvidno z njihove spletne strani, bodo turnejo po Evropi začeli v lizbonski areni Altice 11. maja in jo sklenili 25. junija v Budimpešti, vmes se bodo med drugim ustavili v Milanu in na Dunaju. Vstopnice gredo v prodajo 16. novembra. Med 12. julijem in 15. septembrom bo sledil severnoameriški del turneje.

Backstreet Boys sestavljajo AJ McLean, Howie Dorough, Nick Carter, Kevin Richardson in Brian Littrell. Skupina je vse do leta 2006, ko je fante začasno zapustil Richardson, delovala v nespremenjeni zasedbi. Pohvalijo se lahko z več kot 100 milijoni prodanih albumov po vsem svetu in številnimi uspešnicami.

Skladbi lahko prisluhnete na spodnji povezavi.

K. Ši.
Prijavi napako
Komentarji
bob7
# 09.11.2018 ob 18:28
Presunljivo.
juventina10
# 10.11.2018 ob 07:51
auer jih je takrat pripeljal v svojo oddajo,se spomnete
milkra
# 10.11.2018 ob 07:25
Staaaari! We're there dude :)
Pa ne vem če res ne bom šel do Dunaja, njihovi komadi so mi vedno šli v uho
Zlobni genij
# 09.11.2018 ob 21:24
Lepa pesem in prečudovita koreografija, a predvsem lepi večni spomini kako sem daleč izven Slovenije sredi parka čisto po nekem zelo čudaškem naključju spoznal s svojo srčno izbranko, ko sva na koncu oba presenečeno ugotovila, da ne samo, da hodiva v službo v isto stavbo, ampak tudi, da sva praktično državna soseda iz Slovenije in Hrvaške. Match made in paradise. Ko le njen fotr ne bi bil tako nor. ;)
Deyweed
# 12.11.2018 ob 00:12
NOPCBS, zanimivo mi je to, da vsi pljuvajo današnjo glasbo, češ 'kok je bla 15, 20 let nazaj boljša muzka'.. Bsbji so bili vsaj drugo polovico št 1 izvajalci, a pol novica o BSBjih iz obdobja, ko smo jih vsi večina poslušali, pa ljudje krizitirajo, 'češ, kaj se silijo, a še nastopajo, eh, kako sranje itd..'.

Dejstvo je, da so gospodje aktivni vse od povratka '05, od skladbe Incomplete niso niti eno leto mezmes pavzirali, da ne bi imeli nekega nastopa.. večina pa turneje in koncerti, a še določen folk zdaj misli ' kaj vrnili so se'. Zdaj so meli v Vegasu že eni 50 koncertov v zadnjem letu.

Kaj se tiče Nostalgikov.. a ni lepo, da ko vidiš neko skupino katero si poslušal, da greš na njihov koncert, to je zakon al ne?! Pa itaq, poglej malo na youtubu njihove stare komade, še skoz so zakon in malo komentarje, redko kdo pljuva. ;)

Drgač pa dvorane polnijo vsepovsod, ker v masi ljudi se vedno najdejo ljudje, ki gredo na koncert.. na Dunaju so bili 15ega Julija 2014, bil tam, razprodano. ;) Tolko, da veš...
NOPCBS
# 10.11.2018 ob 04:53
me zanima statistika

ce racunajo na nostalgike, koliko jih je se tako zagretih za glasbo iz prejsnjega pred/pubertetniskega zivljenjskega obdobja?
ElderPunk
# 09.11.2018 ob 18:52
Howie na obupnem autotunu
Mr.Blobby
# 09.11.2018 ob 18:33
Brian je v spotu videti kot Will Ferrell :-)
Kazalo